Uutiset

Reissuraporttia Toijalan jääratapäiviltä

3.3.2013

Motorsporttia Toijalassa

Sunnuntaina järjestetty Radalle.com UA:n jääratapäivä Tampereen lähellä, Toijalassa, keräsi mukaan todelliset harrastajat. Paikalla ei ollut makkaramyyntiä tai katsojia, pelkkää raakaa asiaa radalla. Ajaminen radalla oli myös sen mukaista, Motorsporttia isolla ämmällä. Varikolla ei ollut montaa autoa, jota radalla ei olisi nähty. Muuten öljysuojilla verhoiltua karua varikkoa kaunisti AutoSaloon messutyttö Heidi, joka sai kylmänkin sään tuntumaan kuumalta.

Ajoaikaa jokainen kuljettaja sai päivän aikana varmasti tarpeeksi. Rata oli malliesimerkki kunnollisesta jääradasta. Paikoin yli kymmenen metriä leveä ja todella tasainen rata sai jopa henkilökunnan ylittämään rajansa (kyllä, penkasta vedettiin myös turva-autoa).Muutama subarun keltaisilla teipeillä varustettu Impreza sai entrykulmat aina yli yhdeksäänkymmeneen asteeseen, liekö teipit vaikuttaneet ajotyyliin.

Varsinaisen radan viereen oli aurattu myös niin sanottu EK-pätkä, jossa lumivallit olivat selvästi lähempänä ja ajaminen haasteellisempaa. Ek-pätkällä kovinta vauhtia piti pikkuinen piikkirenkain varustettu Mini. Piikkirengasvuorosta löytyivät myös radalla nopeimmat autot, Ford Taunus, Opel Omega ja Mini. Norminastoilla nelivedot veivät, Subaru Imprezat ja Evo Mitsut ottivat mittaa toisistaan, taisi se Teinilä lopulta olla nopein Subaru Impreza WRX:n kanssa. Kampohin koitettiin laittaa niin Aknaattorin Evolla, Laukkasen Evolla kuin Moonlight-tuningin Imprezallakin. Yllättävän nopeita olivat myös piskuiset Subaru Justyt, joista toinen aivasteli ahtimen voimin. Nelivetoja oli mukana joka lähtöön, pienin oli tosiaan edellä mainittu Justy ja suurin hinausautona käytetty Dodge Ram. Audeja näkyi radalla useampia, ja appelsiinin värinen VW Golf jonka luonne palastui vasta radalla, neljästä kulmasta raapiva ahdinpeli eteni näyttävästi. Toyota oli edustettuna Celicoiden voimin, musta GT four raivosi rataa ympäri voimalla. Lisää motorsporttia saatiin aikaiseksi kun farmari Impreza linkutti rataa kolmella pyörällä, pyöränmuttereiden kireys kanattaa rata-ajossa tarkastaa vaikka vetojen välissä. Tällä

kertaa suuremmilta vaurioilta vältyttiin ja monien auttavien käsien avustamana auto ajettiin kotiin. Esimerkillistä toimintaa harrastajien kesken. RADALLE.com kiittää moottoriurheilusunnuntaista ja suuntaa katseet kohti Pukkilan yllätysratapäivää.

Kauden päättä jääratapäivä 

Tekstin raapusteli Jerker Jokiniemi