Uutiset

RADALLE.com Evo RE85 Shootout, muuttunut päivä!!

21.3.2013

 

IKÄVIÄ UUTISIA: SHAKEDOWN 20.4 Motoparkissa on PERUUTETTU!
syy: rata ei ole myöhäisen talven johdosta sulanut tarpeeksi, eikä ole sellaisessa kunnossa että siellä voisi vielä ajaa. Pahoittelumme!
mikäli ajamaan on päästävä tässä olisi yksi mahdolisuus:

botniaring fb sivuilta kopioitu:
BOTNIARINGILLE SAISI TULLA TESTIMIELESSÄ AJELEMAAN 20-21.4 KLO 12-18
TERVETULOA
PS. Osassa kurveissa on vielä vettä, ajolinjat ei ehkä ole ihan kohdillaan.

Kemoralla 29.4 Drifting harjoitus-päivä

Shootout dynopäivä siirtyy 20.4 lauantaille ja rata osio ajetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana,

 

 

 

Keväällä Lappeenrannassa ja Motoparkissa tapahtuu. RADALLE.com tuo yhteen nipun E85 polttoaineella toimivia Mitsubishi Evolutioneita kahden päivän mittaiseen titaanien taisteluun. E85, tuo auton virittäjien pyhä neste, leviää Suomessa vauhdilla. Uusia jakeluasemia tulee kokoajan lisää ja verkosto kattaa pian toivottavasti suurimman osan Suomea.

Mikäli E85 on sinulle tuntematon polttoaine niin nyt korvat hörölle. Kuten varmasti moni tietää, on nykyään polttoaineasemilla muutamia pistooleja: normi 95E10 sekä 98E5. Yhdistelmäluku oktaaniluvun (se ensimmäinen pari, 95 tai 98) jälkeen kertoo paljonko kyseisessä polttoaineessa on etanolia. Etanoli tunnetaan yleisemmin alkoholina, esimerkiksi se viikonloppuisin kohtuudella paikallisessa ravitsemusliikkeessä nautittu virvoike sisältää juurikin etanolia. Tästä päästäänkin siihen, että se juuri sinun tankkaamasi 95 tai 98-oktaaninen polttoaine sisältää siis enintään 10 tai 5-prosenttia alkoholia. Joko raksuttaa? E85-polttoaine sisältää siis enintään 85% etanolia, eli tuttavallisemmin alkoholia. Mutta miksi tämä kiinnostaa meitä?

Etanolin käyttöön polttoaineissa on kaksi hyvää syytä: 1) se on ympäristöystävällisempää sekä uusiutuvaa sekä 2) sillä saadaan enemmän voimaa! Suomessa myytävä E85 on suurimmaksi osaksi ST1-ketjun tarjoamaa RE85-polttoainetta. RE85 on valmistettu jätepohjaisesta materiaalista joten olemme jälleen hieman vihreämpiä.

Kuinka tämä liittyy sitten meihin? Kuten moni on varmasti seurannut Tuning.fi-lehdestä, on siellä talven aikana ollut rakenteilla eräs Mitsu Evo joka on jo hetken aikaa toiminut RE85-polttoaineella. Asioita selvitettyämme hoksasimme, että näitä laitteitahan on enemmänkin. Tästäpä sikisi idea kevään kovimpaan kestävyyskamppailuun.

RADALLE.com yhdessä AMD Dyno Servicen kanssa tuo yhteen juuri nämä alkoholilla käyvät, turbokoneiset, legendaariset nelivedot.

Kahden päivän aikana kisaillaan siitä kenellä on eniten tehoa, vähiten (eniten?) ääntä, kuka on meistä se kaikkein ympäristöystävällisin (päästöt) sekä tottakai, lopulta, kuka on se nopein radalla ja suoralla.

19.4.2013 Lappeenrannassa AMW Dyno Servicella selviää E85 Evojen tehokuningas ja seuraavana päivänä eli 20.4.2013 RADALLE.com Shakedownissa Motoparkissa myös nopein auto radalla ja suoralla.

Tule paikanpäälle katsomaan (ja haistamaan) miksi E85 on polttoaineista virittäjäystävällisin!