Uutiset

Artukaisissa jyrähti!

9.5.2004

Artukaisissa jyrähti!

Kauden 2004 ensimmäinen Radalle.com tapahtuma Turussa oli loistava osoitus siitä, miten innostunutta porukkaa moottoripiireissä pyörii! Paikalla oli menopelien koko kirjo kahdella, kolmella, neljällä ja vieläkin useammalla pyörällä. Järjestelyihin osallistuneet tekivät jälleen hienoa työtä ja kaikki sujui muutamaa tekniikkarikoista aiheutunutta viivytystä lukuunottamatta mainiosti.

Ensimmäistä kertaa Radalle.comin tapahtumissa oli mahdollista seurata erilaisia ajoja yhtä aikaa. Sekä burnis-alue, rata, kiihdytys ja autoslalom olivat kaikki käynnissä samanaikaisesti! Ja jokaiseen osa-alueeseen riitti porukkaa, eikä suuria jonoja päässyt syntymään.

Rata oli rakennettu Turun Elysee-hallin ja messukeskuksen ympäristöön varta vasten tätä tapahtumaa varten. Kahden kilometrin mittaisesta radasta noin 400m oli samaa, millä Artukaisen legendaarisella radalla aikanaan kierrettiin virallisiakin kilpailuja. Haasetta ajoon toi katuratamainen epätasaisuus, vaihtelevat asfalttipinnat, kanttikivet ja luonnollisesti radan pinnassa ollut pöly. Järjestäjät ajoivat rataa puhtaaksi koko edeltävän yön, mutta silti tarkka ajo oli tarpeen, kuten ajoharjoittelussa yleensäkin. Kuskit olivat fiksuja, eikä ylilyöntejä juuri tapahtunut. Muutama spinni tai pitkäksi mennyt mutka, mutta ei mitään vakavampaa. Eri lukunsa olivat tietysti Rallisprint- ja Supermoto-kuskit, jotka käskyttivät vehkeitään ihan reikä päässä! Vaikka radalta soraosuudet puuttuivatkin, näyttivät ammattikuskit, ettei asfaltti ole pitkien ja näyttävien sladien este!

Kiihdytysradalla sai mitata autonsa tai pyöränsä kunnon, sekä luonnollisesti oman reaktionopeutensa. Lähtö tapahtui joulukuusilla ja ajat mitattiin elektronisesti. Vedot olivat 1/8 mailia, eli noin 200 metriä. Ajot vetäistiin vanhalla Artukaisen lentokentän kiitotiellä. Hämmästyttäviä suorituksia nähtiin ihan vakionäköisiltä kulkupeleiltäkin!

Samalla kiihdytyssuoralla esitteli taitojaan pariin otteeseen Korttelinkiertäjät stuntryhmä. Alla heillä oli pääasiassa prätkiä, mutta mahtui mukaan myös mönkijä ja ehta mopo nuoren "hullun" käskyttämänä. Jos jollain kulkimilla voi keulia, niin nämä jätkät sitten kanssa keulii! Ja jos ei säväytä, niin voihan sen tehdä sitten vaikka istumalla stongalla, seisomalla tai miten siihen pyörän päälle nyt ikinä keksiikään mennä. Kumit ovat kulutustavaraa tällä sakilla, ei niitä ainakaan pyöriin shown loppuhuipennuksen jälkeen enää jäänyt!

AKK oli mukana Radalle.comin tapahtumassa esittelemällä autoslalomia. Lajin pujottelu, eli taitoajo-osuutta pääsi kokeilemaan kuka tahansa tapahtumavieras omalla autollaan. Tässä lajissa ei valttia ole nelosella alkava 0-100km/h kiihtyvyys, vaan taidokas auton käsittely ja hyvä yhteispeli kartturin kanssa. Toivottavasti laji sai monia uusia innokkaita harrastajia, ainakaan se ei ole lompakosta kiinni!

Paikalla pystyi myös arvioittamaan autonsa äänentoistolaitteet alan ammattilaisilla. Fasca/EMMA oli paikalla kertomassa autoäänentoiston saloista ja esittelemässä hienoja asennuksia.

Jos auton vaihto oli ajankohtainen, tilaisuudessa oli AutoMarket-lehden järjestämä autotori. Voit myös kuvauttaa oman autosi AutoMarket-lehden myyntipalstoille ja kauppa käy!

Jotta aika ei päivän mittaan kävisi pitkäksi perheiden tuleville bensankuluttajille, oli paikalla myös pomppulinna ja erilaisia herkkukojuja. Tosin herkut maistuivat aikuisillekin ja mikä ettei, kun tarjolla oli ruokaa ja juomaa varmasti jokaiseen makuun.

Kiitoksia kävijöille, järjestäjille, kuskeille, upeille Radalle.com-tytöille, Pulkkisen Jormalle juonnosta, sponsoreille ja kauniille kesäpäivälle! Kausi alkoi niin hienoissa merkeissä, että ei tarvitse olla selvännäkijä tietääkseen Motoparkin 22.5. tapahtuman jatkavan samaa linjaa ja tästä kaudesta muodostuvan tähänastisista kiistatta upein!