Uutiset

RADALLE.com goes Kypros

12.5.2013

RADALLE.com tapahtumissa on jo vuosia ajettu Time Attack -nimellä kulkevia kilpailuja. Kyseessähän on kilpailu, jossa tarkoituksena on ajaa nopein mahdollinen kierrosaika. Normaalista kilpailusta poiketen Time Attackissa voittaja ei ole ensimmäisenä maaliin tullut vaan todellakin se joka on ajanut nopeimman kierroksen. Laji on alunperin lähtöisin Japanista jossa paikalliset virityspajat loivat kisatyylin kilpaillakseen keskenään omilla rakennelmillaan. Nämä autot eivät  yleensä täyttäneet virallisten kilpailujen standardeja (mm. JGTC, Japan Grand Touring Championship) joten niitä varten luotiin omat kilpailut. Samassa kilpaluokassa saatettiin nähdä hyvinkin erilaisilla tavoilla ja tyyleillä toteutettuja kilpa-autoja. Tällähetkellä Time Attack on jo kovassa vauhdissa mm. Briteissä lopun euroopan seuratessa pikkuhiljaa perässä.

Aikaisemmin tänä vuonna tuli tieto, että Kyproksella järjestetään toukokuussa suurehko Time Attack -kilpailu. Pikkulinnut kertoivat, että kilpailuun olisi mahdollisesti tulossa ajamaan muutamia hieman tunnetumpiakin nimiä kuten Eiji Tarzan Yamada (kaksinkertainen World Time Attack -mestari) ja Piers Maserati (Brittien GT -luokan mestari). Näiden konkareiden lisäksi soppaa on hämmentämässä noin 30 muutakin ammattikuljettajaa ympäri Eurooppaa. Oli siis sanomattakin selvää, että tässä on kinkerit jonne on pakko päästä...

Kuukauden, kahden, aikana pienen porukan loma/kisa/kannustus/biletys-reissu olikin muuttunut 20 hengen reissuksi. RADALLE.com lähtee siis Kyprokselle rytinällä. Matkasta ei varmasti puutu niitä kuuluisia vauhdikkaita tilanteita joten päätimme, että matkasta ja varsinkin kisaviikonlopusta ilmestyy pienimuotoinen reissuraportti. 

Alkavalla viikolla Achna Speedwaylla ajetaan avoimia harjoituksia mikäli sää sen sallii jolloin materiaalia alkaa ilmestyä nettiin.

Pysykää kuulolla!

Lisätietoa:
European Time Attack Challenge 2013 -viralliset kotisivut
FaceBook -ryhmä