Uutiset

Radalle.com Motoparkissa 22.5.2004

24.5.2004


Virtasalmi sai vieraakseen lauantaina suuren joukon autoista ja moottoripyöristä kiinnostuneita alan harrastajia ja ammattilaisia. Hyvä isäntä Motopark vierailleen olikin: tarjolla oli vauhdikasta rata-ajoa, kiihdytystä täysimittaisella varttimailin radalla, näyttävää burnausta prätkillä, autoilla ja jopa uudenkarhealla laatikko-Ladalla! Olipahan paikalla myös Akinaattorin tuunaama Ferrarikin! Maranellon kasvatti kiersi näytösluonteisesti radankin pariin kertaan. Ja ne äänet!!


Tapahtumapäivää varjosti sateen uhka, mutta onneksi vesi pysyi pilvissä muutamaa satunnaista pisaraa lukuunottamatta. Toisaalta sade olisi antanut mahdollisuuden SuperMotojen sadeajonäytökseen, mutta ehkäpä parempi näin. Pyöräilijöitä oli Artukaisista tuttujen stunttimiesten lisäksi paikalla muutenkin. Ja mikäs oli prätkällä ajaessa, kyseessähän on monen mielestä maamme paras moottorirata juuri pyörille.


Autoillekin rata on kerrassaan mainio! On sekä syheröä osuutta tiukkine mutkineen ja jyrkkine mäkineen, kuin myös pitkiä suoria ja mikä parasta, aivan katsomon edessä! Yleisöä riitti radan varteen hienosti ja kun kiihdytyskin tapahtui suoraan katosomon edessä, niin nähtävää oli taas tiiviissä paketissa vaikka kuinka!

Jos ajopelin vaihto oli ajankohtaista, tarjottiin jälleen AutoMarket-lehden puolesta mahdollisuus ilmaiseen valokuvaan myynti-ilmoituksen ohessa. Nälän yllättäessä varikkoravintola ja kioskit tarjosivat makkaran ja oluen lisäksi kunnon lounaat ja kaffet pullineen.


Burniksessa Jani Korven Ladan lisäksi nähtiin paksua savua ja tummuvaa asfalttia vähän prameammillakin autoilla. Prätkätkin polttivat jälleen kumit katuun ihan viimeiseen asti. Syttyipä pyörä touhussa palamaankin, mutta tussaus sammuttimesta riitti viilentämään tulisieluisen prätkän.


Palkintoja jaettiin tapahtuman loppupuolella totutusti eri luokkien parhaille esityksille. Tekniikat, Hifi/ICE:t, sitruunat, tyttöjen valinnat ja tunnustuspalkinnot löysivät ottajansa ja kyllä palkinnot ansaitusti näille voittajille kuuluivatkin!

Iso kiitos runsaslukuiselle yleisölle, järkkäreille, sponsoreille, Pulkkisen Jormalle juonnosta, Radalle.com-tytöille ja Motoparkille! Täällä tavataan vielä toisen kerran tällä kaudella, toivottavasti vähän lämpöisemmissä merkeissä. Seuraavaksi kuitenkin vuorossa Alastaron moottorirata 6.6.2004, näkemistä ja tekemistä riittää koko perheelle. Tervetuloa!