Uutiset

RADALLE.com Motopark Festivals sujui rauhallisissa merkeissä

24.7.2013

 

Lehdistötiedote 22.07.2013

---------------------------------------------
RADALLE.COM MOTOPARK FESTIVALS SUJUI RAUHALLISISSA MERKEISSÄ
---------------------------------------------

RADALLE.com MOTOPARK FESTIVALS -viikonlopun järjestelyt sujuivat mallikkaasti ja ennakkoon asetetut yleisötavoitteet ylitettiin jälleen kerran. Tänäkin vuonna RADALLE.com Motopark Festivals -tapahtuman järjestelyt sekä Motoparkin moottoriradan ja leirintäalue Motomajojen puitteet saivat tapahtumayleisöltä erittäin paljon positiivista palautetta.

Tästä huolimatta Savon Sanomat uutisoi sunnuntaina 21.7. Virtasalmen Motoparkissa järjestetyn RADALLE.com -festivaalin olleen rikoksia täynnä ja samaa uutista siteerasi sen jälkeen moni muukin media.

Lehden esittämä väite on kuitenkin harhaanjohtava ja vaikuttaa jopa tarkoitushakuisesti vääristellyltä. Etelä-Savon poliisilaitoksen päivittäistiedotteissa 20.-21.7. löytyy nimittäin Pieksämäen alueelta yhteensä neljä mainintaa, joista vain kaksi liittyy varmuudella RADALLE.com -tapahtumaan. Kyseinen viikonloppu oli Pieksämäen vuoden vilkkain ja kaupungin alueella järjestettiin lukuisia isoja yleisötapahtumia. Tätä taustaa vasten olisi pikemminkin uutisoitava harvinaisen rauhallisesta viikonlopusta sen sijaan että luotaisiin mielikuvaa tapahtumiin liittyvästä rikosaallosta.

RADALLE.com Motopark Festivals -tapahtumassa tapahtuneet poliisin toimenpiteitä vaatineet tapaukset ovat seuraavat:

1) Pahoinpitely 21.07.2013 klo 02.00

Etelä-Savon poliisilaitoksen tiedotteen mukaan kahden nuoren miehen välille oli tullut erimielisyyttä Motoparkissa. Järjestyksenvalvojan puuttuessa tilanteeseen, oli toinen miehistä potkaissut
järjestyksenvalvojaa. Alustavan tiedon mukaan kukaan ei saanut vakavia vammoja. Pahoinpitely epäilyn lisäksi tutkitaan myös järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamista.

Tapaus saatiin järjestyksenvalvojien nopealla toiminnalla rauhoitettua heti alkuunsa.

2) Varkauden yritys 21.07.2013 klo 04.30

Etelä-Savon poliislaitoksen mukaan Virtasalmen Motoparkissa kaksi nuorta miestä yritti anastaa Motomajoilta  av -laitteita. He tulivat kuitenkin sivullisten toimesta havaituiksi ja heidät otettiin kiinni ja laitteet saatiin takaisin. Tapahtumaa tutkitaan varkauden yrityksenä.

Tässä tapauksessa kaksi päihtynyttä mieshenkilöä koettivat viedä av-laitteita rataravintolasta, mutta tälläkin kertaa järjestyksenvalvojat saivat nuoret miehet verekseltään kiinni. Miehet myönsivät jo paikalla tapauksen olleen vain humalaisen tyhmä päähänpisto.

Näiden kahden tapauksen lisäksi Etelä-Savon poliisilaitos tiedottaa kahdesta rattijuopumuksesta, joista toinen tapahtui lauantai-aamuna aivan toisella puolella Pieksämäkeä lähes 40km päässä Motoparkista ja toinen sunnuntain vastaisena yönä Virtasalmella normaalin liikennevalvonnan yhteydessä - poliisilaitoksen tiedotteessa tätä tapausta ei liitetä RADALLE.com festivaaliin.

RADALLE.com Motopark Festivals -tapahtumaa on järjestetty jo kahdeksan vuoden ajan ja se on kerännyt vuosittain tuhansien henkien yleisön Virtasalmelle. Tapahtuman turvallisuus on aina ollut järjestäjille tärkeää ja siihen on kiinnitetty aina erityistä huomiota, sillä Motoparkin moottorirataa vastustavat piirit seuraavat kaikkia rata-alueella järjestettäviä tilaisuuksia erittäin tarkkaan ja koettavat löytää aina huomautettavaa, jotta moottoriharrastajille ja seudun matkailulle tärkeän moottoriradan toiminta saataisiin tavalla tai toisella loppumaan.

On ikävää että myös arvostettu maakuntalehti uutisoi tapahtumamme epäselviksi jääneisiin lähteisiin perustuen alentavaan ja leimaavaan sävyyn. Sen paremmin Motopark, RADALLE.com kuin etenkään tapahtuman mainio yleisö ei ole ansainnut osakseen tällaista julkisuutta, joka ei tunnu pohjautuvan lainkaan tosiasioihin.


Lisätietoja RADALLE.com tapahtumista

Aki Salmela
toiminnanjohtaja RADALLE.com

Puhelin +358 (44) 0707 066
Sähköposti aki@radalle.com