Uutiset

European Time Attack Masters 2013

4.10.2013

Tänä viikonloppuna Zandvoortissa Alankomaissa kokoontuvat Euroopan nopeimmat autot ja kuljettajat. Zandvoortin moottoriradalla ajetaan nimittäin European Time Attack Masters -kilpailu. Paikalle on saapunut kilpailijoita ympäri Eurooppaa, varsinkin Britanniasta missä Time Attack on saavuttanut jo vankan aseman moottoriurheilulajina. Kuljettajia on myös Venäjältä sekä kauempaakin. Radalla on pituutta reilu neljä kilometriä ja siellä on ajettu mm. Formuloilla, DTM kisoja yms. joten kyseessä on täysiverinen, huippuluokan rata. Lisää tietoa radan kotisivuilta täältä (myös webkamera josta näet pääsuoran videokuvaa loistavan (?) musiikin saattelemana).

Paikalla on useita legendaarisia kuljettajia ja ajoneuvoja kuten Gobstopper II joka on jo legendaarisen maineen saavuttaneen Roger Clark Motorsportsin tekele. Tsekkaa edellinen versio täältä niin pääset kärryille millaisista kilpailijoista on kyse. Tällä vehkeellä voitettiin useampi Time Attackin mestaruus briteissä joten paranneltu kakkosversio tuskin jää kauas. Tämän lisäksi viivalta starttaa mm. ykköskorinen ~440hp Golffi, Porscheja, läjä Evolution Mitsubisheja jne jne.

Suomalaiset vahvistukset ovat kuljettaja- ja kalustokattauksessa kuitenkin vahvoilla. Janne Niska ajaa neliveto luokassa vastassaan lähinnä Evolution Mitsuja ja Subaruja. Useammassa laitteessa on reilusti yli 600 hevosta, mutta nähtäväksi jää ollaanko alustamuutoksissa onnistuttu yhtä hyvin kuin JN Racingissa. Kuljettajina on pitkäaikaisia Time Attack -kuskeja brittien korkeatasoisesta sarjasta. Odotamme jännityksellä liput ja skumpat valmiina kun Janne pistää ulkomaanhetelmät järjestykseen.

Sami Sivonen ja APR Finland ovat myös paikalla Seat Leon SuperCopalla joka näytti kyntensä kauden 2013 Time Attack -sarjassa. Tämä jo valmiiksi varsin erikoinen kilpamalli on saanut jatkokäsittelyä Suomen Time Attack -kauden päätyttyä. Painoa on lähtenyt pois reilusti ja samalla tutun punainen kuljetin on muuttunut hiilikuidin mustaksi. Sivonen tulee kohtaamaan etuvetoluokassaan mielenkiintoisen kattauksen ajoneuvoja. Paikalla mm. edellä mainittu varmasti rivakka ykköskoppagolffi, Rellu, Golffeja sekä pari Astraa. Useampi näistä laitteista on perinteisesti harrastelijoiden rakentamia mutta yllätyksiäkin löytyy.

Viimeisenä muttei tietenkään vähäisimpänä paikalla Mikko Kataja ja riittävän ripeä vapari Starletti. Tämä pieni mutta pippurinen Starlet työntää vapaastihengittävänä "kuulemma" noin 190 hevosta. Alle 800 kilon painolla vekotin on riittävän rivakka ja varmasti vähintäänkin mielenkiintoinen ajettava. Mikko tulee törmäämään varmasti riittävään määrään vapaastihengittäviä Hondia joten odotamme mielenkiinnolla kuinka käy. Yhdestä asiasta voi olla varma, tässä luokassa ei kierroksia pahemmin säästellä.

Loittoryhmämme on paikalla seuraamassa kisoja, joten tulemme seuraamaan mielenkiinnolla omien sankareidemme edesottamuksia!