Uutiset

RADALLE.com Ratapäivä Alastaro 29.5.2014

Drifting Timeattack Omalla autolla radalle Alastaro

16.5.2014

RADALLE.com ja KONI tuovat Alastarolle helatorstaina 29.5. kovan kattauksen nähtävää, koettavaa ja kuultavaa. Päivän aikana on mahdollisuus kokeilla oman kulkineen käyttäytymistä KONI Omalla autolla radalle –vuoroilla. Testaa autosi ominaisuuksia radalla ja tule tutustumaan KONIn vuosikymmenien tuotekehityksen tuloksiin.

KONI tulee olemaan Alastarolla muutenkin joukolla. Varikolla on t arjolla raudanlujaa ammattitaitoa KONI velhojen Kimmo Tiitisen ja Timo Riskun johdolla. Paikalla muunmuassa KONI/Carlake Beetle demoamassa Carlaken autonhoitotuotteita sekä mahdollisesti jakamassa näytteitä. Mikäli olet joskus miettinyt autosi alustan parantamista käyttöautossasi tai kilpurissa, nyt on oiva tilaisuus ilmestyä paikalle ja tulla jututtamaan näitä miehiä. KONIltahan on saatavilla iskunvaimentimia ja alustasarjoja tavan perheautoista aina Formuloihin asti.

Massiivisen KONI läsnäolon lisäksi Alastarolla ajetaan myös Time Attack –osakilpailu. Tämä yksi Suomen nopeimmista koppiautoluokista tuo radalle kymmeniä kelloa vastaan taistelevia kilpureita. Nähdäänkö tänäkin vuonna rataennätysten murenevan Time Attack Unlimited –autojen edessä? Eiköhän..

Lisäksi Alastarolla on vierailemassa FCC, Finnish Crosskart Challenge. FCC:n ensimmäinen osakilpailu ajetaan nimittäin Alastarossa 29.5. Mitä nämä crosskartit oikein ovat? Crosscartit ovat kuin karting -autoja steroideissa. Näissä laitteissa on Suzukin 750 kuutioiset koneet jotka kiikuttavat nämä ultrakevyet autot huimaaviin nopeuksiin jäällä, lumella, soralla ja asfaltilla. Tule tutustumaan tähän vielä toistaiseksi Suomessa tuoreeseen lajiin!

Tottakai varikolta löytyy tapahtuman aikana myös Tuning & Styling -näyttely, RADALLE.com BABEt ja Suomen vauhdikkain vaahtoshow! Paikalla myös MAXBOOM -äänenpainekilpailu jossa vain desibeleillä on väliä. Alavarikolla paikalla myös rc-drifterit!

Emme tietenkään ole unohtaneet myös sivuluisuttelua. Alastaron moottoriradan aktiivikäytöstä driftaaminen varsinaisella rata-alueella on kielletty mutta alavarikolle on erikseen tehty luisuttelurata. Tänne on hyvä tulla testaamaan kalustoa tai omia käsiä ja jalkoja. Vauhdit eivät kerkeä tällä tiukalla radalla nousta liikaa joten et tarvitse satoja hevosia hauskanpitoon tiukoissa kurveissa.

Lisäksi Alastarolla on tarjolla myös harvinaista herkkua, nimittäin Omalla mopoautolla radalle! Tulevaisuuden harrastajat täytyy saada mukaan moottoriurheiluun ja mikäs sen parempaa kuin tulla ajoissa kokeilemaan rata-ajoa. Alavarikolla siis vuorottelevat drifting –treenit ja mopoautot. Huom! Mopoautolla radalle haluavat, tarvitsette huoltajalta allekirjoitetun luvan!

Tapahtuma avoinna:
10 – 19

Desibeliraja: 110db

Paikka: Alastaron moottorirata
Osoite: Jarno Saarisentie, 32560, Loimaa

Hinnat:
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa

Ennakkoon (lipputoimisto.fi):
Sisäänpääsy: 19,90€
Sisäänpääsy ja ratamaksu: 49,90€
Perhelippu (2 aikuista + max. 3 lasta 12 – 17v): 45,50€

Paikan päältä:
Sisäänpääsy: 25€
Ratamaksu: 40€ (sis. moottorirata ja alavarikon drifting –rata)
Drifting –ratamaksu: 35€ (sis. ainoastaan alavarikon drifting –radan)
Mopoautoille sisäänpääsy 10€ ja ratamaksu 15€

Paikan päällä käy vain käteinen!