Uutiset

RADALLE.com FDO kausikatsaus

Drifting

16.7.2014

Kausi 2014 näyttää osoittautuvan poikkeukselliseksi vuodeksi Suomen drifting –historiassa. Pesämäelle saatiin uusi, lähtökohtaisesti drifting –käyttöön suunniteltu, moottorirata. OuluZone sai asvalttia joka mahdollistaa isommalla radalla driftaamisen nyt myös Pohjois-Suomessa. Tulevaisuus näyttää lajille positiiviselta.

RADALLE.com FDO DriftingAllStar –kausi aloitettiin nimenomaan täysin tuoreella Pesämäen moottoriradalla. Osallistujia oli reilusti ottaen huomioon Suomen alkukesän kelin: Ohjaajakokouksen aikana taivaalta pyrytti lunta. Mielessä kävi lanseerata tapahtuma Jääratapäiväksi mutta onneksi tilanne ei äitynyt aivan niin pahaksi. Pesämäellä päästiin helposti ajamaan kaikki luokat läpi onnistuneesti ja tulokset löytyvätkin Drift.fi –sivuilta.

Kauden toinen kaikki luokat sisältävä kilpailu ajettiin Kemoralla juhannuksena moottoriurheilufestivaaleilla. Tämä uusi konsepti on Suomessa ainutlaatuinen ja tulemme jatkamaan perinnettä myös ensivuonna. Kemoralla ajettiin tälläkertaa rataa ns. väärinpäin mikä toi kilpailuun lisäjännitystä. Kemoran kisassa oli mukana lähes ennätysmäärä kuljettajia: 38 kappaletta. Näyttisikin siltä, että moottoriurheiluhenkiselle juhannusjuhlalle on tilausta!

Motoparkin festivaaleilla tulevana viikonloppuna ajetaan jälleen sivuluisua tutusti takalenkillä. Huomattavan kireän aikataulun takia Motoparkissa EI ajeta Street-luokkaa valtavan osallistuja määrän takia. Vuorossa on siis ProStreet round 3 ja Drifting SM-pro round 3. Radalla nähdään siis Suomen ehdoton luisuttelueliitti ottamassa mittaa toisistaan. Ei myöskään kannata unohtaa Juha Rintasen maailmanvalloitusta 18 – 19. heinäkuuta. Mies nimittäin kisaa Yhdysvalloissa, Seattlessa D1GP:ssä!

Motoparkin jälkeen on kevyt levähdystauko ennen elokuun alun Ahvenisto Suolenkkia. Ahvenistollahan ajetaan tuttuun tapaan kaikki luokat tämän vihreän helvetin takaosiolla. Vuorossa siis Street round 3, ProStreet round 4, FDO Pro round 4. Lisää tästä myöhemmin.

Driftaus piti olla myös Kuusamossa, mutta ikävä kyllä ennalta arvaamattomien seikkojen takia Kuusamo on jouduttu peruuttamaan. Tosin tilalle saatiin OuluZone 6.9. Oulussa ajetaan kaikki luokat, Street round 4, ProStreet round 5, FDO Pro round 5, täysin uudella ja tuoreella asvaltilla! Kuljettajilla on kaudella 2014 siis mahdollisuus korkata kaksi täysin uutta rataa kilpailujen merkeissä.

Botniaringilla kesän taittuessa syksyyn on vuorossa kisafinaalit. Tilanteesta on vielä vaikea sanoa mitään, mutta menneiden vuosien tapaan tulemme näkemään todellista vääntöä kärkipaikoista. Lauantaina ajetaan siis kaikkien luokkien finaalikilpailut: Street  round 5, ProStreet round 6, FDO Pro round 6.

Kilpailutulokset http://www.drift.fi
Seuraa meitä myös Facebookissa RADALLE.com ja Drifting Allstar FDO
Tsekkaa myös Drifting SM -ryhmä saadaksesi tuoreimmat uutiset koko SM-sarjasta

Drifting on parasta livenä!