Uutiset

Radalle.com Kemorassa 29.8.2004

15.8.2004

Rallit on tältä vuodelta takana ja siirrytään soralta takaisin pikipohjalle, eli Kemoran moottoriradalle. Jyväskylässä kumi paloi ja tunnelma oli mitä letkein, joten siitä on hyvä jatkaa. Edellinen tapahtuma radalla oli Motoparkissa ja se olikin ennätyssuosittu! Ja Kemorahan pistää paremmaksi! Kyseessä on -87 remontoitu upea moottorirata Vetelin tuntumassa valtatien 13 varrella. Parkkitilaa riittää kaikille renkaiden lukumäärään katsomatta!

Formula ykkönen 29.08. Kemoralla!

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä F1:nen SUOMESSA ajamassa radalla!!


Eli monien pyyntöjen jälkeen P1-Positone Motorsport lupautui järjestämään RADALLE.com tapahtumaan Kemoralle aidon Formula 1 auton. Tommi Suvannon järjestämänä. Eikä siinä vielä kaikki, autoon laitetaan vielä kuljettaja ja sillä tullaan ajamaan yleisölle näytös ajoa 29.08.2004 Sunnuntaina RADALLE.com tapahtumassa. Vielä ei ole tietoa, kuka Formulaa kuskaa, mutta eiköhän sekin selviä viimeistään Kemoralla!!

Näytös vedetään vaikka sataisi kaatamalla, eli säästä riippumatta Formulalla ajetaan!!

Tule siis kuulemaan, kun 600-700hv raakaa vapaastihengittävää voimaa kehrää pitkin kemoran noin 1km pääsuoraa!!!

Lisätietoja ja kuvia autosta löytyy:

http://www.scuderiaitalia.it/bms_ita.htm

http://f1-facts.com/overview/person/Lehto

http://www.grandprix.com/gpe/cref-judjoh.html

Formula on entinen JJ Lehdon auto ja vaikea on löytää huonoa sanottavaa Judd V10 moottoristakaan..

Ajo ohjeen saa Kemoran moottoriradalle parhaiten laittamalla kohteeksi Veteli ja lähtöpaikaksi sitten sen paikan, josta olet paikalle tulossa. Tässä linkki reittihakuun:

http://www.keltaisetsivut.fi/cgi-bin/gwi679/gSks/gwx/?model=indexframe.gws&page=route
Paikalla on myös silmänruuan lisäksi luonnollisesti syötävää ja juotavaa tasokkaasta rataravintolasta, jonka terassilta voi katsella ajosuorituksia haastavassa varikkokaarteessa.

Päivän mittaan myös kiihdytellään. Nyt voit testata, onko kesäloma viennyt parhaan terän, vai irrotaanko viivalta vanhaan malliin?

Mukana on myös burnista, josta saatiinkin Jyväskylässä melko maukasta esimakua! Vähän on kuulunut lupailua, että Jykylässä vasta treenailtiin, saapa nähdä..

Tapahtuman juontajana toimii vanha kunnon vauhti persoona Jorma Pulkkinen!

Kaikki ajelu on tarkoitettu sekä autoille, että moottoripyörille. Muista vain kypärä, ajokortti ja tieliikennekäyttöön katsastettu kulkupeli. Autoon sopii yksi matkustajakin, mutta ei mitään irtotavaraa sisälle tai edes takakonttiin. Ja tosiaan, et tarvitse kilpuria voidaksesi nauttia rataharjoittelusta. Omalla autolla rata-ajo antaa valmiudet hallita auto yllättävissä tilanteissa normaaliliikenteessä. Harjoittelumahdollisuudet kannattaa siis hyödyntää!

Tapahtuman alustava aikataulu:

klo 10.30 Portit avataan yleisölle
klo 11.00 tapahtuma alkaa, ilmoittautumiset ja kulkuneuvojen ratakatsastukset voidaa aloittaa
klo 11.00 Autot radalle
klo 11.40 Moottoripyörät radalle
klo 12.00 Kaikille vapaa rataan tutustuminen
klo 12.40 Moottoripyörät radalle
klo 13.00 Kiihdys (Autot+Moottoripyörät)
klo 14.00 Autot radalle
klo 14.40 Moottoripyörät radalle
klo 15.00 Autot radalle
klo 15.30 Palkintojenjako/Näyttely
klo 15.40 Moottoripyörät radalle
klo 16.00 Autot radalle
klo 18.00 Rata sulkeutuu

Vaikka et haluaisi radalle mennä, on paikalla totuttu näkemään mitä upeimmin rakennettuja kulkupelejä! Ja jos ei ulkonäkö, niin ainakin sympatiaa omistajiensa silmäteristä löytyy lähes aina. Jos ei kuminkäry tai bensankatku pistä aivastelemaan, niin tämä tapahtuma on juuri sinulle!


Kemoralla on kätevintä majoittua aivan radan tuntumassa (3 km) sijaitsevassa Huhtaniemen Mökkikylässä. Kylästä löytyy eri kokoisia mökkejä, joissa on oma suihku, TV, WC, radio, minikeittiö varusteineen, sekä parvi. Mökit sijaitsevat joen rannalla metsämaisemassa ja ovat kaikki päärakennuksen tuntumassa. Palveluitakin piisaa, kuten biljardipöytä, keppanaoikeudet, rantasauna, minigolf, uimaranta, grillikatoksia jne!Lisätietoja mökkikylästä saa osoitteesta: http://www.huhtaniemenmokkikyla.com.

Aktiivistaffeille mökkiyöpyminen kustannetaan lauantai-sunnuntai yöksi RADALLE.comin puolesta. Alustavasti on varattu neljä kuuden hengen mökkiä.

Kemoran moottoriradan sivustot löytyvät osoitteesta: http://www.kemora.fi.


Tämän uutisen tiedot tarkentuvat lähempänä itse tapahtumaa, erityisesti aikataulun osalta. Pysy siis kanavalla!