Uutiset

RADALLE.com Ahvenistolla 12.09.2004 SUNNUNTAINA!

5.9.2004

Loistavan Radalle.com ratapäiväkauden päättää tänäkin vuonna legendaarinen Ahveniston moottorirata!, Mutta ei vielä tähän tapahtumaan!! Sunnuntaina 12.9.2004 täyttyy Hämeenlinnan moottorimonttu autoista, moottoripyöristä ja ennenkaikkea innostuneista harrastajista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tuo 12.09. tapahtuma ei ole suinkaan viimeinen ahvenistolla vaan RADALLE.com kausi päättyy vasta 03.10. Ahvenistolla!!
Isompi kuva


Edellinen tapahtuma Kemoralla oli jälleen jymymenestys lyöden aikasemmat kävijäennätykset kirkkaasti. Kun kauden ainoastaan kaksi Ahveniston tapahtumaa, niin noiden tapahtumien kävijöiden määrää ei uskalla edes arvailla!

Päivän mittaan ajellaan jälleen radalla, joka tarjoaa haastetta ja hienoja hetkiä kevyemmän luokan kalustollekin. Ei siis kannata hukata mahdollisuutta tutustua turvallisesti nopean ajon saloihin ja ennen kaikkea oman auton tai moottoripyörän ominaisuuksiin erilaisissa tilanteissa. Kilpailemaanhan radalle ei mennä, vaan nimenomaan harjoittelemaan omalla ajoneuvolla ajoa.

Huhujen mukaan Sutii OY:n vanavedessä olisi tulossa tehokkaita ooppeleita ja mahdollisesti burnaamaan pääsuoralle. Eli kameramiehille tiedoksi, että parhaat kuvauspaikat löytyvät tuolloin Ahveniston radan rinteeltä, josta saa kaikki burnaajat samaan kuvaan...

Jos rata-ajo ei vielä kiinnosta, niin kannattaa kuitenkin käydä sisäänpääsymaksuun kuuluvalla rataan tutustumiskierroksella! Tällöin autossa saa olla väkeä sen minkä laki sallii, eikä kypäriä tarvita. Silloin ajetaan normaaleja tieliikennenopeuksia johtoauton perässä ja tutustutaan tähän eteläisen Suomen asfalttihelmeen! Ehkäpä talven aikana kipinä itsenäisestä ajosta leimahtaakin jo liekkiin ja ensi kesän ratapäiväavauksessa istut ratin takana kypärä päässä odottamassa lähtölipun heilahdusta?

Rata-ajon lisäksi on tarjolla myös mies miestä (tai henkilö henkilöä) vastaan kiihdytystä aivan yleisöalueen vieressä. Voit siis seurata aitiopaikalta, kun reaktionopeudet ja auton voima lyödään asfalttiin päätöstapahtuman innolla. Eikä unohtaa sovi kaksipyöräisiä, joissa puuttuvat renkaat korvataan räjähtävällä kiihtyvyydellä!

Tapahtuma-alueella luodaan viimeiset silmäykset kalustoon, jota on hartaudella rakennettu. Työtunteja ei ole laskettu, kun nämä menopelit ovat saaneet uutta ilmettä itse rakennetuista tai ostetuista osista. Tämän viikonlopun jälkeen moni varmasti avaa talliensa ovet ja rullaa kulkupelinsä suojaan uteliailta katseilta odottelemaan talven pitkiä rakentelupäiviä. Kannattaa siis poimia ideat talteen ennen pohjolan kauneinta vuodenaikaa, jolloin tiestöämme koristaa lähinnä suolakerros ja muutama potkukelkka.

Renkaatkin lienevät monilla nähneet jo parhaat päivänsä ja uudet odottelevat kuumeisesti vanteille pääsyä. Kannattaako vanhat viedä kierrätykseen? No ei! Ne kierrätetään burnisalueen katuun - ja tyylillä!

Radalle.comin tapahtumissa ei katse osu aina pelkkään metalliin tai lasikuituun. Kauniit Radalle.com-tytöt ovat jälleen paikalla valitsemassa suosikkejaan autoista, moottoripyöristä, kuskeista ja ennen muuta ilahduttamassa kaikkia kävijöitä iloisilla hymyillään! Seuraa kaunokaisille pitää myös näiden tapahtumien "radioääni" Jorma Pulkkinen. Ellei sitten satu olemaan juuri syömässä maistuvaa lounasta, jota on myös tarjolla kahvin ja pullan ohella.

Aikataulu noudattelee tuttua kaavaa buniksia lukuunottamatta:

klo 10.30 Portit avataan yleisölle
klo 11.00 tapahtuma alkaa, ilmoittautumiset ja kulkuneuvojen ratakatsastukset aloitetaan
klo 11.00 Autot radalle
klo 11.40 Moottoripyörät radalle
klo 12.00 Kaikille vapaa rataan tutustuminen
klo 12.30 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua, yksitellen,ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 12.40 Moottoripyörät radalle
klo 13.00 Kiihdytys (Autot+Moottoripyörät)
klo 13.45 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua,yksitellen,ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 14.00 Autot radalle
klo 14.40 Moottoripyörät radalle
klo 15.00 Autot radalle
klo 15.40 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua,yksitellen,ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 15.30 Palkintojenjako/Näyttely
klo 15.40 Moottoripyörät radalle
klo 16.00 Autot radalle
klo 17.30 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua,yksitellen,ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 18.00 Rata sulkeutuu

Tämän 12.09 tapahtuman jälkeinen 3.10 Ahveniston Tapahtuma kuittaa kunnialla kauden päätökseen ja toivottaa kaikki aiheesta aavistuksenkaan kiinnostuneet paikanpäälle varmistamaan, että ahkerien järjestäjien takki on taatusti tyhjä, kun viimeisetkin mehut on puristettu yleisön riemuksi. Ei siis todellakaan kannata jäädä kotiin, kaikki kaveritkin ovat 12.9. Ahvenistolla! Tervetuloa!


Ajo-ohjeet:
Ajo-ohje Helsingin keskustasta Hämeenlinnaan:

http://kartat.eniro.fi/query?what=routeform

Mistä Mannerheimintie 16 Helsinki
Mihin Kaivokatu 1 Hämeenlinna

Ajo-ohje Hämeenlinnassa Ahvenistolle:

http://kartat.eniro.fi/query?what=routeform

Mistä Kaivokatu 1 Hämeenlinna
Mihin Poltinahontie 45 Hämeenlinna