Uutiset

RADALLE.com Pesämäki 15.8.2015

Drifting

6.8.2015

Lauantaina 15.8.2015 RADALLE.com tuo Pohjois-Euroopan parhaimmat driftaajat ottamaan mittaa toisistaan North European Zone (NEZ) mestaruusosakilpailussa Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella. Tässä näyttävässä autoakrobatialajissa mittaansa toisistaan ottavat Suomen, Ruotsin, Viron, Liettuan ja Latvian jo ilmoittautuneet kymmenet kilpailijat. Kuminkäryä, vauhtia ja tilanteita on siis luvassa varmasti koko päiväksi. Tapahtuma alkaa kello 9 lauantaina kilpailutoiminnalla ja palkintoja jaetaan illalla kello 20. Yleisöä odotetaan paikalle kello 12:00 alkaen.

Drifting on lajina todella näyttävä moottoriurheilun muoto jossa autoa tulee kuljettaa näyttävässä sivuluisussa ennalta määrätyn radan mukaan. Jokaisen suorituksen arvioivat kolme tuomaria; yksi tuomaroi ajolinjan oikeutta, toinen tuomaroi auton nopeutta ja kolmas antaa pisteitä siitä kuina isossa sivuluisussa aito arvostelualueen ajaa läpi. Tottakai jaossa on myös showpisteitä savusta ja meiningistä. Kilpailukalusto tällä mestaruustasolla on vähintäänkin villiä. Hevosvoimat liikkuvat lähellä tuhatta ja ajoneuvot on muutenkin rakennettu täysin uusiksi ja muistuttavat siviiliversioitaan lähinnä ulkomuotonsa puolesta.

Crosskartit kohtaavat myös Pesämäellä. Pesämäen moottoriurheilukeskus ratoineen luo autourheilun mahtavat puitteet autourheilun megatapahtumalle. Kun Drifting radalla alkaa tauko, esimerkiksi ohjaajakokouksen takia, starttaa toisella radalla Crosskart yhteislähtöjä, joten yleisöllä riittää nähtävää kokopäiväksi.

Myös varikolla on nähtävää ja koettavaa Tuning & Styling -näyttelyn merkeissä jossa palkitaan näyttävimmät paikalle saapuneet ajoneuvot. Tapahtuman ajan hyvää fiilistä ja motorsporthenkeä ovat ylläpitämässä hemaisevan kauniit RADALLE.com BABEt. Kaikenlisäksi illalla luvassa kilpailujen viralliset afterpartyt Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa jossa esiintyvät Valovuosi ja Portion Boys.

Portion Boys: Vuodesta 2010 toiminut suomalainen miesduo on tehnyt biisejä noin yhden raidan vuosivauhtia, mutta laatu korvaakin määrän. Portion Boysin kappaleista jokaisen päähän on jäänyt taatusti soimaan esimerkiksi salibiisi ”Pumppaa” ja primitiivisiin vaistoihin vetoava ”Luolamies”. Portion Boysin menoon pääset mukaan tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=7Vd8Unjfup8

Valovuosi: Tamperelainen Valovuosi on yksi kevään suurimmista yllättäjistä kotimaisen musiikin saralla. ”Aurinkokuningatar” –biisistä tuli heti julkaisun jälkeen jättihitti ja se nousikin iTunesin ykköseksi välittömästi. Valovuoden trio koostuu Outista, Kuupasta ja Samsoista. ”Aurinkokuningatar” –hittiin pääset käsiksi tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=A1N3LazeQM0

Lisätiedot sekä aikataulut http://www.radalle.com

Lisätiedot Crosskart -kilpailusta: http://fccnet.fi/

Liput tapahtumaan www.lipputoimisto.fi

 

Liput:

Ennakkoon (Lipputoimisto.fi)
Sisäänpääsy 19,90€

Portilta (vain käteinen!)
Sisäänpääsy 25€

Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa.