Uutiset

RADALLE.com avasi kauden 2016 Aurinkoisessa Ahvenistossa!

7.5.2016

RADALLE.com avasi kauden 2016 upeassa säässä helatorstaina Ahvenistolla. Ahveniston legendaarinen moottorirata sai aurinkoiseen syleilyynsä suomen kovimmat Time Attack kuljettajat, innokkaimmat drifting kuljettat ja tietenkin sadat moottoriurheilun ystävät.

Time Attack- kausi avattiin aurinkoisissa ja kuumissa merkeissä! Paikalle oli kerääntynyt suomen nopeimmat kuljettajat uusine autoineen sekä muutama uusi tulokas. Uutta kalustoa nähtiin monessa varikkopilttuussa ja näyttää siltä että tästä kaudesta tulee kaikkien aikojen nopein! Myöskin vanhemmista legendoista kuten Toni Ruokonen ja Tom Warelius olivat saapuneet paikalle. 

- Auto käynnistettiin toissapäivänä ensimmäistä kertaa talven jäljiltä ja tehtiin perushuollot, Kertoo Toni Ruokonen Nissan GT-R autostaan.

- Tällä kaudella ajetaan Solution F M:llä joka varmaan kertoo katsojille todella paljon, kommentoi naurava Tom Warelius uudesta kilpuristaan.

Päivän ensimmäisissä aika ajoissa päästiinkin sitten tositoimiin. Ilmassa oli pientä varmistelun ja kokeilun tuntua kunnes Miika Toivonen pamautti lotuksensa nopealle kierrokselle. Toivosen ohjastama Lotus näytti kulkevan todella hyvin ja rikkoi mies Unlimited-luoka rataennätyksenkin heti ensimmäisissä aika-ajoissa! Loppupäivä Unlimitedin osalta olikin sitten aika pitkälti Toivosen oma Show, sillä mies sai Lotuksestaan irti todella korkeatason aikoja.

Myöskin Modified ja Club-luokat olivat todella laajasti edustettuna. Muunmuassa naiskauneutta kuten Taru Mickos ja Rosa Strander olivat viritelleen kilpurit nippuun ja saapuivat aurinkoiseen Ahvenistoon. Clubin ja Modified- luokan aikajaoissa nähtiin myös todella nopeita aikoja, vaikka kyseessä oli ensimmäinen osakilpailu. 

Aika-ajojen jälkeen pystyttiin jo päättelemään että tästä kaudesta 2016 tulee äärimmäisen kovatasoinen ja uskomme että tullaan näkemään kuinka rataennätykset paukkuvat.

Unlimited Superlapillä tapahtuikin jotain aivan uskomatonta. Miika Toivonen laskettiin radalle Ruokosen sekä Wareliuksen kanssa lämmittelemään autot superlap:iä varten lämpimäksi. Jo ensimmäisellä nopealla kierroksella Toivonen näytti kuka tänään on radan nopein mies. Ruokonen paranti aikaansa myös nopeammaksi ja kellottikin itselleen 1.23.545 ajan toiselle nopealla kierroksella. Myöskin Tom Warelius löysi uutta pykälää nilkkaan ja sai kellotettu itselleen nopean 1.29.248 ajan.

Toisella superlap kierroksella tapahtuikin sitten se mitä moottorikansa tuli katsomaan. Miika Toivonen ohjasti Lotuksen aivan uskomattomaan 1.18.932 aikaan ja rikkoi täten aamupäivällä tekemänsä Time Attack Unlimited- luokan rataennätyksen!

- Lähdettiin lähinnä testaamaan aerodynamiikkaa ja ottamaan tuntumaa, mutta niinhän siinä käy että kun kypärän saa päähän häviää se itsesuojeluvaisto, Naurahtaa Miika Toivonen.

Päivän Unlimited voittaja on onkin siis suoraan palkitojen jaosta Unkariin Gumball-ralliin lentävä Miika Toivonen! 

Miika Toivosen Lotus rataennätystä ajamassa.

Ahveniston kauden avaus tapahtuma keräsi paritutuhatpäisen joukon moottoriurheilun ystäviä radalle. Seuraava osakilpailu käydään Kemoran Moottoriradalle 21.5.2016, jossa päästetään myös Drifting gladiaattorit irti ja avataan Drifting kesä 2016! 

Ahveniston kilpailutulokset löydät osoitteesta www.timeattack.fi ja lisätietoa tapahtumista www.radalle.com

Nähdään Kemoralla!!