Uutiset

JÄÄradalle.com kausi avataan Hyvinkään Vauhtipuistossa!

29.1.2017

Nyt ei tarvitse automiehen haaveilla kesästä tai odottaa tallilla että ensimmäiset messut alkaa. Vauhtia löytyy nimittäin Hyvinkäältä 11. helmikuuta, kun RADALLE.com JÄÄratakausi avataan isommin kuin viime vuosina. 

JÄÄRADALLE.com ratapäivät ja Finnish Crosskart Challenge kauden 2017 toinen osakilpailu ajetaan RADALLE.com tapahtumassa Hyvinkään Vauhtipuistossa 11.2.2017.

Perinteeksi muodostunut RADALLE.com JÄÄrata kiertue jäi viime vuonna laihaksi, huonon talven vuoksi. Tänä vuonna lunta on ja rata alkaa olla hyvässä kunnossa! Hyvinkään jääratapäivällä vietetään koko päivä moottoriurheilun parissa. Luvassa on leikkimielisiä kilpailuja, aina niin ihanat RADALLE.com babet ja tietenkin perinteiset ratamakkarat! Koko päivän Hyvinkään vauhtipuistossa tapahtuu paljon, sillä yhtaikaa radalla ajetaan omalla autolla JÄÄratavuoroja ja ympärillä Crossradalle päristellään Crosskart Challenge Finlandin toinen osakilpailu! 

Tule siis koko perheen voimin mukaan tähän moottoriurheilupäivään ja ota oma jäärata-autosi tietenkin mukaan! Ratamaksun ja pääsyliput löytyvät osoitteesta www.radalle.com?

Mikä ihmeen Crosskart?

Crosskarteilla on ajettu kilpaa Ruotsissa ja Norjassa 80-luvulta lähtien. Crosskartin suosituimmat maat Pohjoismaissa ovat olleet Ruotsi ja Norja. 2000-luvun aikana laji nousi todella suosituksi NEZ-tasoa myöten, kun myös Baltian maat tulivat mukaan NEZ-sarjaan. Suomeen crosskartit rantautuvat kilpaluokaksi kaudelle 2012. Crosskartin pääasiallisena tarkoituksena on toimia ponnistuslautana nuorille kuljettajille, jotka haluavat ajaa soralla rallityyliin vauhdikkaasti ja turvallisesti kilpaa. Laji on periaatteessa kartingia vastaava, mutta se kehittää kuljettajaa suoraa sorapinnalle niin rallicrossiin, kuin ralliinkin. Autolla voi ajaa sekä kesällä että talvella, soralla, asfaltilla, lumella ja jäällä. Auto on kaikin puolin edullinen ja helppo tapa aloittaa rallicrossin ajaminen jo nuorena.

FCC- sarja taltioidaan AlfaTV:n toimesta.