Uutiset

Juontajalegenda Jorma Pulkkinen juhlistamassa Ahveniston 50-vuotis juhlaratapäivää la 1.7.

Drifting RADALLE.com Ahvenisto Ahvenisto 50v

24.6.2017

Jorma Pulkkinen on tehnyt yli 10-vuotisen uran RADALLE.comin autotapahtumien pääjuontajana vuodesta 2002 alkaen. Sittemmin hän on tehnyt tilaa nuoremmille juontajalupauksille. Nyt tulevana lauantaina meillä on taas kunnia saada Pulkkisen vauhdikas ja asiantunteva juonto siivittämään Ahveniston 50-vuotis juhlaratapäivää, joilloin parhaimmat driftaajat niin Suomesta kuin maan rajojen ulkopuolelta ottavat mittaa toisistaan. Pulkkinen haastattelee päivän mittaan kuljettajia ja Ahveniston historiaan liittyviä merkkihenkilöitä.

 

Ahveniston 1.-2.7. tapahtuma ja muut uutiset täältä

Liput ennakkoon: http://radalle.com/liput

Mopopojat ja -tytöt kympillä sisään!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Taustaa Jorma Pulkkisesta, lähde Wikipedia.

 

Kuuluttaja ja juontaja

Jorma Pulkkinen on uransa varrella juontanut monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Televisiossa hän on juontanut 1970-luvulla Tänä keskiviikkona -makasiiniohjelmaa Tapani Karhun kanssa ja 1980- ja 1990-luvulla Sirpa Viljamaan kanssa Ruutuysi-ohjelmaa, jonka nimeksi tuli myöhemmin Ruutuässä. Ohjelmassa kilpailijat yrittivät arvata, mitä vähitellen paljastettavat kuvat esittävät. Ruutuässän jälkeen Pulkkinen esiintyi vähän samantyyppisessä ohjelmassa kaapelikanava PTV:llä. Hän on toiminut myös urheiluselostajana ja hänellä on ollut myös elokuvarooleja. Pulkkinen toimi juontajana muun muassa Kultainen harmonikka -kisoissa.

Jorman oma ralliura

Jorma Pulkkisen varsinainen ralliura alkoi Jyväskylän Suurajoissa vuonna 1961, jolloin hän toimi Škoda TS -kuski Aatos ”Atski” Wassmanin kartanlukijana. Suurajoissa Pulkkinen oli myös useita kertoja suomalaisen Trabant-kuskin Wolfgang von Knornin kartturina. Parhaiten lajipiireissä muistetaan kuitenkin vuodet Leo ”Leksa” Kinnusen vieressä. Vuoden 1977 Jyväskylän Suurajoissa Kinnusen ajaman Porschen kaasuvaijeri katkesi, jolloin Pulkkinen joutui ahtautumaan takana sijaitsevan moottoritilan päälle ja kaasuttamaan autoa hiljalleen käsin. Pian kisan jälkeen AKK muutti rallisääntöjään ettei kumpikaan kuskeista saanut olla erikoiskokeiden aikana ohjaamon ulkopuolella. Sääntö sai lajin sisällä lempinimen ”Lex Pulkkinen”.

Pauli Toivosen kanssa Pulkkinen ajoi myös Kreikan Akropolis-rallin ja Venäjän Talvirallin, ja Jyväskylän Suurajoissa Pulkkinen oli vielä mukana Mika Arpiaisen Fordissa vuonna 1982. Tämän jälkeen Pulkkinen siirtyi täysipäiväiseksi kuuluttajaksi ja juontajaksi. Erottuakseen muista samannimisistä kartanlukijoista (kuten linja-autoyrittäjä ja rallikuski Onni Vilkkaan kartanlukija Jorma Pulkkisesta) Pulkkinen käytti välillä nimessään myös nimikirjaimia ”Jp”, viitaten ”Jukan poikaan”. Jorman isä Jukka Pulkkinen oli jo mukana Heikki Korppoon kartanlukijana ensimmäisissä Jyväskylän Suurajoissa vuonna 1951.