Uutiset

Tatu Toivanen RADALLE.com: Mitä OOA-katsastus, eli Osallistu Omalla Autolla-katsastus tarkoittaa?

RADALLE.com Omalla autolla radalle Ahvenisto

26.6.2017

Osallistu omalla ajovuoroilla kuka vaan pääsee ajamaan radalle aivan tavallisella tai epätavallisella autolla. Hämeenlinnan Ahvenistolle on perjantaina varattu aikaa ensikertalaisille ja alaikäisille, sekä lauantaina Kello: 9.00-15.00 (Omalla autolla ajovuorot - Drifting ajovuorot (koko rata) - Vapaa rataan tutustuminen)

Ennen katsastusta pitää käydä ilmoittaututumassa infopisteessä omalla autolla ajovuoroon; valmistaudu esittämään henkilöllisyytesi ja varaa käteistä. Infopisteessä täytetään lomake, joka tarkistetaan ja leimataan. Tämän lomakkeen kanssa mennään katastusmiehen luokse, joka seuraavassa vaiheessa tarkistaa, että autosi on ns. "ratakunnossa". Tatu Toivanen toimii RADALLE.comin katsatusmiehenä.

Tatu Toivanen:
OOA-katsastuksella varmistetaan, että ajovuorolle osallistuvassa autossa on kaikki kunnossa. Auto ei saa vuotaa nesteitä, jarrujen ja valojen on toimittava sekä ohjaamon on oltava turvallinen kuljettajalle ja mahdollisille matkustajille. Autoista on poistettava kaikki ylimääräinen kolaritilanteessa mahdollisesti lentävä irtotavara ja toimivia turvavöitä on löydyttävä kaikille matkustajille. Lisäksi akun kiinnityksen tulee olla niin tukeva, ettei akku irtoa auton tärähtelyistä. (Useimmiten toimenpiteitä katsastusasioissa aiheuttaa akun puutteellinen kiinnitys, tähän on oleellista kiinnittää huomiota, koska hölskyvä akku voi osua koriin ja aiheuttaa oikosulun ja tätä kautta tulipaloriskin.) Takakontin on oltava myös tyhjä.

Lisäksi kuljettajalla ja mahdollisella kyyditettävällä on oltava kypärä päässä. Toivomme, että ihmiset toisivat oman kypärän tullessaan. Esimerkiksi mopokypärä on riittävä. RADALLE.comilla on toki joitakin lainakypäriä.

Olisi suotavaa tuoda tullessaan myös imetysmatto tai/ja öljyä läpäisemätöntä materiaalia oleva peite. Rata-ajon jälkeen auto ajetaan varikolla tämän päälle. Liittyy ympäristömääräyksiin.

 

Huom! OHJAAJAKOKOUKSEN PAKOLLISUUS

Ennen radalle menoa on jokaiselle kuljettajalle pidettävä ohjaajakokous ja tuulilasiin ei saa liimata katsastustarraa ennen kuin kuljettaja on saanut opastuksen kuinka radalla toimitaan.

 

Ahvenisto 1.-2.7.2017

http://radalle.com/liput