Uutiset

Track Party-viikonloppu Pesämäellä: Lauantaina Timeattackia ja sunnuntaina Fun driftingiä

Drifting Timeattack Pesämäki Omalla autolla radalle Osallistu Omalla Autolla

15.8.2017

RADALLE.com Track party valloittaa Pesämäen moottoriradan Honkajoella 19.-20.8.2017. Tapahtuma tulee kokoamaan yhteen lauantaina mm. Suomen nopeimmat time attack-kuljettajat ja sunnuntaina uutena osuutena tulossa show-muotoista fun driftingiä. Iltaohjelmassa lauantaina mm. legendaarinen Beats and Styles, joka tulee nostamaan tunnelman kattoon varikon jatkobileissä, illan juonnosta ja ohjelmasta vastaavat myös Mr Lothar viehättävine naisesiintyjineen. Tapahtuma-alueelle onkin mahdollista majoittua omalla majoituskalustollaan lauantai-sunnuntai väliseksi yöksi.

Mikä tekee Pesämäen moottoriradasta erityisen?
Honkajoen moottorirata lähestyi v. 2013 RADALLE.comia Pesämäen radan suunnitteluvaiheessa. Tällöin Aki Salmela ja Teppo Laukkanen ottivat yhteyttä 1.polven menestyksekkääseen drifting-kuljettaja Marko Kiveen. Kiven myötä rataan suunniteltiin kohta, jossa on vaihtoehtoinen ajoreitti mutkalla tai ilman, tämä mutka kantaa nimeä Marko Kiven drifting-mutka. ”Kyseisen vaihtoehtoisen kohdan vuoksi rata onkin erittäin soveltuva ja kiehtova, niin rata-ajoon tai drifting-tarkoitukseen. Rata onkin RADALLE.comin nimikkorata Drrift park Pesämäki”, toteaa RADALLE.com toiminnanjohtaja Aki Salmela.

Lauantaina radalla ratkaisee nopeus ja sunnuntaina näyttävyys
Lauantaina radalla tullaan näkemään rata-autoilun kuninkaita, jotka haastavat toisiaan omissa luokissaan puhtaasti nopeudella, voimalla ja taidolla. Esimerkiksi Villen Rajala tiimineneen (Dalton Bros Racing) on modi luokan autollaan BMW 323i -96 haastanut myös monia unlimited-sarjan autoja. Sunnuntaina puolestaan ”ilotellaan” Fun Driftingin muodossa.
Fun Driftingin ideana on kevyempi, vapaampi ja helpommin lähestyttävä näyttävä kisailu kumia polttaen. Fun drift koostuu kolmesta luokasta, johon kuskit jakautuvat taitojensa pohjalta.

Fun driftingissä tarkoituksena ei ole ajaa optimaalisessa kulmassa eikä ole ajolinjatuomaria sakottamassa ajovirheistä. Pääpaino on näyttävyydessä ja shown tekemisessä, esimerkiksi onnistunut luisuminen omenan ympäri tai yleisön näyttävä tervehtiminen. Lisäpisteitä saa esimerkiksi värillisestä savusta tai hienosta auton grafiikasta.

Kunniapallille nostettakoon uudet tulokkaat, jotka uskaltautuvat koittamaan driftingiä ja osaavat pitää hauskaa.

I. Sooloajo (Aloittelijat. Millä vaan takavetoisella autolla)
Soololuokassa voit ajaa esimerkiksi sinä, joka et ole koskaan kisannut. Autoksi kelpaa se auto, jolla eilen kävit kaupassa, ja joka pysyy hallinnassasi.

II. Pariajo (Autossa oltava vähintään turvakaaret ja perus turvavarusteet=ProStreet)
Pariajo on samaa ”vanhaa tuttua” tandem-ajoa, eli kaksi autoa, joista toinen ajaa johtavana autona ja toinen auto tulee perässä seuraten edellä ajavaa autoa ja sen liikeratoja. Sallitaan normaalia pidempi autojen ajoväli .andemia ajaakseen sinulla tulee olla jo jonkin verran ajokokemusta takana.

III. Trio-ajo (Auton tulee täyttää driftingin sääntökirjan 2017 turvamääräykset=Kokeneet kilpakuskit)
Trio-ajo on tandem-ajoa kolmella kuskilla. Kolmen ryhmät ovat kuskien itse koottavissa, eli saat itse päättää, keiden kanssa olet yhtä aikaa radalla. Pääajatus on sama kuin pariajossakin, eli on johtava auto, jota kaksi seuraavaa autoa seuraavat perässä.

Lue tapahtuman tiedot täältä

 

Facebook-tapahtuma, klikkaa itsesi mukaan

 

Lisätiedot
Aki Salmela
p. 044 0707066
aki@radalle.com