Uutiset

Antti "Luisu" Hanninen - Mies asfaltti-Starletin takana

RADALLE.com Timeattack Pesämäki Alastaro Motopark RadalleGT luisu's Time Attack modified

15.8.2017

Monelle rallifanaatikolle Toyota Starlet on tuttu auto, mutta tällä kertaa ajamme hiekkatien sijaan kuumalla ja kovalla asfaltilla. Pienen mutta pippurisen Toyota Starletin kuljettaja on Antti "Luisu" Hanninen. Luisun autovalikoimaan on mahtunut monta Toyotaa, kuten useampi Starlet, Crown sekä muutama Corolla. Antin omistamiin autoihin lukeutuu myös yksi jenkki pick-up Toyotan moottorilla.

Antin innostus Timeattackiin tuli puolivahingossa, sillä alunperin Starletista piti tulla vain kireä kauppakassi kesän cruisailuihin sekä satunnaiseen rata-ajoon sopiva auto. Hyvin nopeasti autosta kuitenkin poistui kaikki kadulla ajamiseen tarvittava mukavuus ja askel askeleelta autosta alkoi muotoutua enemmän kilpa-auto. Starletin ensikosketus rataan saatiin vuonna 2016 Motoparkissa ja 2016 Alastarossa autolla napattiin hopeaa. Toinen sija Alastaron kisassa on Antin mielestä yksi hänen uransa kohokohtia.

Ajokausi 2017 on mennyt Luisun tallissa hieman heikosti, mutta siitä huolimatta mies taistelee kovasti kärkikolmikossa Modified Alle 3000cc -luokassa. Kauden avauksessa Ahvenistolla hopeaa voittaneen Antin ajokausi vaarantui, kun Botniaringin harjoituksissa kytkin päätti irtisanoutua. Kytkin saatiin kuitenkin korjattua heikossa kunnossa olevilla varaosilla ja Antti ajoi kolmannelle sijalle kytkinongelmista huolimatta. Motoparkissa ilmeni uusia ongelmia heti ensimmäisillä kierroksilla, kun moottori alkoi temppuilla. Syyksi paljastui ykköspytyn päällekkäin kierähtäneet laakerit ja kilpailu keskeytyi.

Tulevana lauantaina, 19.8. ajetaan kauden neljäs kisa Pesämäellä. Radalta Antti ei osaa odottaa mitään, sillä rata on hänelle uusi. Toiveena on, että rata sopisi Starletille, johon Antti sai uuden moottorin kasaan kisaa edeltävänä sunnuntaina. Vieraan radan lisäksi lisähaastetta tuo uuden moottorin 200cc pienempi alakerta, ja lisäksi väännössäkin hävitään entiselle moottorille. Pesämäellä nähdään, miten miehen käy!

Luisun mukana:

  • Etra Hyvinkää
  • Kansiset
  • Ervans
  • Futurez
  • Arton Kaivuu
  • Special Works Finland  OY
  • JH-Sound
  • Motoveljekset
  • Autopeltikorjaamo Untomattila KY 

Auton ja Luisun tarinaa voit seurata Facebookista: https://www.facebook.com/luisugarage

 

 

Muokattu 16.8.2017 klo 22:41