Uutiset

Jussi Karjala ja räikeän oranssi Miata

RADALLE.com Timeattack Pesämäki Ahvenisto Motopark RadalleGT modified modifi alle 3000cc

16.8.2017

Mazda Mx-5 / Mazda Eunos Roadster / Mazda Miata on pieni urheilullinen auto, jonka suosio on vain lisääntynyt vuosien aikana. Ei siis ole mikään ihme, että suomen maalle on rantautunut useampi näitä. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin Vaasalaisen Jussi Karjalan Modified alle 3000cc -luokan Timeattack-autoon. Tämä on räikeän Miatan tarina.


Ennen Timeattack kausiaan Jussi kävi muutamilla ratapäivillä ajamassa. Jussi aloitti Timeattackin vuonna 2013, Miataa edeltäneellä mustalla Honda Civic VTI:llä. 
Silloin Jussia kiehtoi päästä vertailemaan nopeutta muihin autoihin. Jussi ajoi yhden kauden Civicillä ja sijoittui neljänneksi, mutta sitten myi sen pois ja hankki nykyisen Mazdan 2013 jouluna. Siitä lähtien Mazdaa on koko ajan viritelty ja kehitelty eteenpäin.

Vaikka Jussin Mazda onkin kilpa-autona viikonloppuisin, pitää Jussi autoaan vielä kilpien välissä. "Ajan sillä joskus töihin ja miitteihin,
sitten vaimon kanssa kesäiltaisin ilman kattoa fiilistellään" - Jussi kommentoi. Persoonallista Jussin autossa on K24 I-VTEC -moottori, joka on alkujaan Hondasta. 
"Ei kellään muulla oo Honda Miataa täällä. Jotku ulkomailla laittanu s2000 tekniikan, mut mul on k24 Miatan askilla", Jussi ertoo. Jussin on tarkoitus saada vaihdettua toinen vaihteisto Pesämäen kilpailuun.

Jussin auto on muuten täysin kilpailukykyinen auto, mutta tällä kaudella Jussilla on ollut ongelmaa askin kanssa sekä perävälitys on liian pitkä kaikille radoille. Kauden avaus Ahvenistolla oli Jussin ensimmäinen kisa uudella moottorilla. Moottori ei ollut aivan halutuissa säädöissä 7000rpm:sta eteenpäin; 
uuden sintterikytkimen säätö ei ollut ihan tikissä eikä irrottanut kunnolla.  Jussin ranteet olivat kohmeessa ja olkapää kipeytyi vaihtamisesta, mutta ajamaan Jussi tuli ja kokeilemaan kestääkö pelit. Jussi sijoittui niin aika-ajoissa kuin superlapissakin sijoille 6. 

Kauden toinen osakilpailu ajettiin Botniaringillä, eli Jussin kotiradalla. Jussin Timeattack uran kohokohta sijoittuu myös Botnialle vuodelle 2014, joka oli vesisadekisa. Silloin Jussi sijoittui kolmanneksi alitehoisella koneella. Tänä vuonna auto pelasi muuten kunnolla, mutta nelosvaihde ei tahtonut mennä silmään ja keppiä sai repiä. Jussi epäili, että mahdollisesti vaihteiston synkronoinnit olisivat kuluneet. Jussin moottorikartat eivät olleet vieläkään kunnolla kohdillaan ja tehoa uupui kurvien ulostuloissa, mutta muuten auto pelitti isoilla kierroksilla. Jussi ajoi itsensä aika-ajon 5:ksi ja  superlapin 4:ksi. 

Seuraava osakilpailu ajettiin Motoparkissa, jossa Jussi on kerran aikaisemminkin ajanut, 3 vuotta sitten. "Hauskin ja paras rata Suomessa!" - Jussi kertoo.
Motoparkissa renkaat olivat lopussa ja vaihdelaatikossa nelosen kanssa edelleen ongelmia. Aika-ajossa Mazda oli 7 ja  superlapin jälkeen 5. 

Pesämäestä Jussilla on selkeät odotukset . "Pikkuautot varmaan menee kovempaa ja saa tasoitusta isommilta. Alanen varmaan voittaa taas kaikki. Odotan itseltäni jopa podiumia mutta varmaan taas 4.-7" - Jussi toteaa.

Toivotetaan Jussi tervetulleeksi!

Jussin mukana

  •  Futurez.Fi
  • Janicol Racing