Uutiset

Sami Hirvelä - Hullun Nopea Honda

RADALLE.com Timeattack Pesämäki Ahvenisto Motopark RadalleGT modified modified alle 3000

17.8.2017

Internetissä kiertää useasti meemejä, jossa viitataan seksuaalivähemmistön omistavan Hondia. 
Vantaalla asustava Sami Hirvelä on kuitenkin laittanut Honda Integrallaan monelle jauhot suuhun jo usean kilpailun ajan.
Sami on autourheilija kolmannessa sukupolvessa, joten suonissa taitaa virrata oikeasti bensaa.
Kilpaura alkoi 10 vuotiaana ja kartingia ajoi 19 vuotiaaksi. Kartingin jälkeen seurasi muutama kausi endurancea ja tietysti muutaman kauden verran TimeAttackia.


TimeAttack tuntui helpolta ja harrastajaystävälliseltä luokalta kartingin ja endurancen jälkeen.
"Päätin lähteä hommaan täysillä mukaan kertaheitolla vuonna 2013, silloisella Mitsubishi Lancer Evolution 8:lla." - Sami valoittaa.
Evo koki kuitenkin karun kohtalon superlapilla Ahvenistolla One More Time -osakilpailussa 2013, päätyen voitokkaan kauden jälkeen lunnaiksi.
Vuoden mittaisen budjetin keruun jälkeen vuonna 2015 Sami teki comebackin Honda Integralla, jolla ajaa nyt kolmatta kauttaan.

Honda Integra ei ole hirveän yleinen auto Suomen maalla, varsinkaan DC5 korinen, jolla Sami ajaa. On kuitenkin hienoa nähdä, kuinka auto on rekisterissä ja myös liikennekäytössä. "Vuonna 2015 Honda oli vielä jokapäiväisessä käytössä kisailun lisäksi.Nykyään enään joissakin tapahtumissa ja kruisingeissa tulee käytyä sekä satunnaisia viikonloppuajeluja, ja tietenkin ajamalla tulen kisoihin." - Sami kertoo.
Vaikka Samin autossa onkin "vain" 250 hevosvoimaa, on sillä silti hallussaan useampia osakilpailuvoittoja sekä kausimestaruuksia.


Kausi 2017 ei ole kuitenkaan mennyt aivan niinkuin Sami olisi halunnut.

"Hauskaa on ollut vaikka voiton makuun ei olla tänä vuonna vielä päästykään. Sarjapisteissä minun pitäisi olla tällä hetkellä toisena." Samin omasta huolimattomuudesta johtuen hän rikkoi kilpailuvalmista autoaan kaksi päivää ennen kilpailua. "Kiitos hyvien ystävien auto saatiin kuitenkin Ahvenistolle mukaan." - Sami iloitsee. Kisassa kevyesti vaurioituneella autolla jäi käteen vain neljäs sija, kahden kauden voittoputken jälkeen.

Kauden toinen osakilpailu Botniaringillä, jonne Honda saatiin jo parempaan iskuun, vaikkakin vielä etusplitteri puuttui.
Myös tälle kaudelle vaihdettuun levylukkoon Sami ei ollut vielä ehtinyt kajota ollenkaan. Tuloksena oli Modified alle 3000cc -luokan toinen sija.

Kauden kolmas osakilpailu Motoparkissa näytti valoisalta. Kaikki palikat oli kohdallaan sekä auto toistaiseksi parhaiksi havaituissa säädöissä. 
Tuloksena toinen sija, sekä Sami paransi omaa viime vuoden voittoaikaansa jopa sekuntilla.

Pesämäen kilpailua Sami odottaa innolla. "Mielenkiinnolla odotan, millainen rata perillä odottaa ja miten Integralla pärjää näin syheröllä radalla huomattavasti kevyempiä kilpakumppaneita vastaan." - Sami pohdiskelee.

Ennen Pesämäen kilpailua Hondaan ei tehdä muutoksia, mutta kilpailu paikalla säädetään auton alustaa rataan sopivammaksi. 


Samin matkassa:

  • Auto Poutiainen
  • Vantaan Autolaite
  • Ti-Tarvike
  • M-pro racing
  • Futurez
  • Ratarenkaat.com
  • Jäätelöseteli.fi

Kuva: Mai Puttonen