Uutiset

Kemoran #GrandeFinale tunnelmia - Drifting

Drifting RADALLE.com Kemora DriftingSM FDO Pro2 Pro street

20.9.2017

Sateisessa Kemorassa ajettiin tänä vuonna FDO-sarjan (Finnish Drift Open) sekä SM-Sarjan finaalit. Kuskeja oli mukana yli 60 ja suurin korostuma oli FDO-sarjan Street-luokka jossa oli peräti 14 osallistujaa! FDO-sarjassa nähtiin myös monia, joillekkin ehkä vieraita nimi, kuten Euroopassa kilpaillut ja avoauto Hondalla mainetta niittänyt Dennis Häggblom, pelikentällä palannut mutta tekniikka murheista kärsinyt Janne Ylikorpi, Ralli-Escortilla ajava Markus Prest sekä Johannes Falck uudella BMWllään.

Varmasti monen ennakko suosikkina SM-sarjassa olivat varmasti Pöytälaakson Juha, Yli-Knuuttilan Tuomas ja Määttälän Niko, ajoi Lauri Heinonen upeasti itsensä SM-sarjassa kolmanneksi. Pronssifinaalissa toisiaan vastaan asettui Lauri Heinonen sekä yllättävästi Ville Kaukonen, pidemmän korren kuitenkin vei Lauri Heinonen. Kultafinaali taistelu käytiin Niko Määttälän ja Petri Vinkan kanssa ja voittoon ajoi Niko Määttälä. Vaikka tuore Euroopanmestari Juha Pöytälaakso joutui keskeyttämään jo kaavion alkuvaiheessa, taisteli silti itsensä upeasti SM-sarjassa voittoon!

 

 

Kuvassa Pronssifinalisti Lauri Heinonen, seuraajana Ville Kaukonen (Kuva: Erkki Hautaviita)

 

FDO -sarjan Pro luokassa ennakkosuosikkeja olivat monella varmasti sarjaa johtanut Niko "Roihis" Lahtinen, pari vuotta sitten SM-mestariksi ajanut  Tuomas Yli-Knuuttila sekä  sarjassa kovasti taistellut Jari Ilvonen, mutta harva osasi odottaa Dennis Häggblomia paikalle. Pronssifinaalissa näimme upeasti suorittaneen Ville Kaukosen ja Trans-am kuljettaja Timo Pihlavan, joista voittoon ajoi itsensä Timo Pihlava. Kultafinaalissa lajirikkomuksen takia Dennis jouduttiin hylkäämään ja helpon voiton itselleen nappasi Tuomas Yli-Knuuttila. 

FDO -sarjan Pro2 luokassa oli vielä upeammat kahinat. Varmasti monelle kävi mielessä koko kauden hallinnut Datsun mies Lauri Leva tai farmari E30 BMWllä upeasti ajanut Mika Keski-Korpi, Mutta kumpikaan herroista ei mahtunut kärkikolmikkoon kaavio vaiheessa. Varmasti monelle ei olisi tullut mieleen, että kilpailun yllättäjä ja hopeamitallisti Pro2 luokassa olisikin Olli Markoff, joka finaali vedossa hävisi Juha Koskiniemelle. Pronssifinaalissa vastakkain asettuivat Pontiac kuljettaja Timo Pihlava ja Juho Piri, joista voiton vei Timo Pihlava.

Lisäinfoa kisojen kulusta: www.drift.fi

Edessä Juha Koskiniemi (Jonathan Hast:in laina-autolla) ja seuraajana Olli Markoff  (Kuva: Erkki Hautaviita)