Uutiset

Mitä ihmettä? Ahvenistolla ajetaan väärään suuntaan lauantaina

RADALLE.com Timeattack Omalla autolla radalle Ahvenisto Ahvenisto 50v Osallistu Omalla Autolla

4.10.2017

Lauantaina 7.10. Hämeenlinnassa Ahveniston moottorirataa ajetaan väärään suuntaan RADALLE.comin kauden viimeisessä tapahtumassa. Suomalaisia timeattack-kuljettajia on tullut haastamaan Hämeenlinnaan myös kymmenkunta venäläistä kuljettajaa. Timeattack on nopein rataluokka Suomessa ja tässä kuussa myös kaksi suomalaista kuljettajaa (Miika Toivonen ja Sami Sivonen) ajavat maailmamestaruuskilpailuissa Sydneyssä Australiassa.

Miksi väärään suuntaan?

Kyseinen rata on alun perin suunniteltu ajettavan juurikin toiseen suuntaan mihin sitä nykyisin ajetaan. Kyseinen asia nousi esiin, kun Esa Illoinen kirjoitti Ahveniston moottoriradan historiikkia, mikä julkaistiin menneenä kesänä.
Myös juontajalegenda Jorma Pulkkinen kertoo olleensa kartturina vuonna 1969 Jyväskylän suurajojen erikoiskokeen aikana Ahveniston moottriradalla väärään, eli alkuperäiseen suuntaan ajettaessa. Tällöin koettiin monia vauhdikkaita hetkiä, silloin vielä uuden karhealla moottoriradalla sateisissa tunnelmissa.

”Epävirallisten testien perusteella rata on nopeampi väärään suuntaan ajettaessa ja radan upea korkeusprofiilin vaihtelu tulee voimakkaammin esiin. Ahveniston moottoriradan 50-vuotisjuhlavuosi ja RADALLE.comin kausi on hieno päättää tällä tapaa radan historiaa kunnioittavalla tavalla. Tämä on se hetki milloin viimeistään myös jokaisen hämeenlinnalaisen tulisi vierailla Ahveniston moottoriradalla”, sanoo RADALLE.comin toiminnanjohtaja Aki Salmela.

Show and Shine-autonäyttely

Paikan päälle on kutsuttu tänä kautena eri paikkakunnilla palkitut autonäyttelyautot, joista TOP3 huomioidaan vielä erityisillä palkintogaala-kutsuilla. Jo perinteeksi muodostunut RADALLE.com palkintogaala järjestetään Hotelli Vantaalla 4.11.2017. Kyseisessä tapahtumassa palkitaan kaikkien sarjojen parhaat kuljettajat, autonäyttelyautot, vuoden 2017 RADALLE.com Babe, sekä IAME/X30 karting-kuljettajat (Suomen suosituin karting-sarja).

Perjantaina varaslähtö ensikertalaisille rata-ajosta kiinnostuneille

Perjantaina 6.10.2017 on ensikertalaisille oma ohjattu ratapäivä klo: 12.00-18.00. Auton perushallinta on oltava jo halussa. Lauantaina luvassa myös normaaliin tapaan omalla autolla ratavuoroja.
Ilmoittautuminen perjantaina paikan päällä tai halutessa ennakkoon. Lisätiedot perjantaihin liittyen voit lukea täältä
 
Lisätiedot:
Aki Salmela, Toiminnanjohtaja
aki.salmela@radalle.com, p. 044 07 07 066

Ahveniston 7.10 tapahtuman lisätiedot tässä linkissä

Kuvat: Mai Puttonen