Uutiset

Suomalaisilla menee hyvin Ranskassa X30 maailman finaaleissa

Karting X30

13.10.2017

 

RADALLE.com:in oma kartingsarja, X30 -kausi sai arvoisensa päätöksen Alahärmässä Mika Salo Circuitilla Elokuun viimeisenä viikonloppuna 160 kuljettajan kisatessa keskenään. X30 sarjan luokkien pääpalkintoina oli tiketti X30 maailman finaaleihin.

 

Kilpailu vie käytännössä koko viikon, kun kilpailut alkoivat jo maanantaina virallisilla harjoituksilla, keskiviikkona alkoivat aika-ajot, perjantaina ja lajetaan ajetaan eriä, sunnuntaina on ohjelmassa C- ja B-finaalit, prefinaalit sekä finaalit. 

 

Luokat ovat identtiset Suomessa ajettavaan X30 -sarjaan, lisänä on 175 kuutioinen X30 Super sekä vaihteellinen X30 Supersifter. Masterissa lisänä on käsikäyttöiset etujarrut, joten Suomen edustajilla on opeteltavaa.

 

Kilpailuun osallistuu viidessä eri luokassa yhteensä 460 kuljettajaa. Suomalaisia on mukana 28 kpl ja kotimaan kilpailuissamme kiertäneitä Virolaisia 10 kpl. 

 

Parhainta vauhtia tähän asti Suomalaisista on pitänyt Masters -luokan Patrick Styf ollen oman aika-ajoeränsä nopein. Näin ollen Styf lähti omaan ensimmäiseen alkueräänsä paalulta, toimien masterina erittäinkin suomalaisittain. Muiden maiden edustajat ovat tottuneet erittäinkin kovavauhtisiin lähtöihin ja tämä rauhallinen lähtö sekoitti lähes kaikkien kuljettajien suunnitelmat tuossa lähdössä. Startti oli erittäin mielenkiintoista seurattavaa! Styf voitti kuukausi sitten Suomessa ajetun X30 Nordic Challengen ja tällä voitolla sai oman tikettinsä nyt ajettavaan kilpailuun. 

 

Tony Lindholm joutui starttaamaan viimeisenä, mutta kiri toistakymmentä paikkaa erässään. RADALLE Ua:n kuljettaja Mikko Laine ajaa ensimmäistä kertaa Zanardilla ja Zanardilla ajetaan ensimmäistä kertaa Masterin painoilla. Laineella menee kohtuu hyvin ja on tällä hetkellä noin top 12 kuljettaja, eli paalupaikka on vielä erittäin mahdollinen. Eli suomalaisilla menee tällä hetkellä hyvin, vaikka kaksi teknistä keskeyttämistä on edustajamme joutuneet kokemaan. 

 

 

Kilpailua voi seurata livenä http://www.savoiechrono.com

Tulokset: http://www.savoiechrono.com/arch.php

Tapahtuman livestream: http://www.iamekarting.com/live-final-2017/

 

Kuva Robert Schürmann