Uutiset

Drifting -lajisäännöt julkaistu

Drifting DriftingSM

7.12.2017

FIA, eli kansainvälinen autoliitto on tulossa mukaan driftingiin ja se näkyy lähinnä siinä että tämänkin lajin säännöt yhdenmukaistuvat muiden maiden kanssa. Tässä hyvänä asiana on se, että osallistuminen eri maiden kisoihin on entistä helpompaa.

Muutokset sääntökirjaan on merkattu viivoilla muutetun tekstin vieressä olevalla viivalla. 

Isoin muutos on kuljettajan turvavarusteissa ja katsastuskortin päivämäärän tulossa merkittäväksi mm. turvakaarien määrityksessä.

HANS eli Head and Neck Support saapuu driftingiin. Tämä laite on poistanut käytännössä lähes kokonaan niska- ja päänseudun vammat kaikista autourheilulajeista ja siksi pidämme tätä itseasiassa jopa hyvänä juttuna. HANSsin yleistymisen myötä siitä on tullut myös erittäin edullinen laite. Nykyään halvimmat maksavat vain noin 200-250€ ja halvimmatkin tarjoavat ihan riittävän suojan. Lisäksi tarvitset kypärän johon HANS:sin saa kiinni. Kypärät maksavat 200€:sta ylöspäin. HANS tulee pakolliseksi myös tulokasluokkaamme Pro2:seen, joka varmistaa sen että tulevaisuudessa luokkaa vaihtaminen ei auheuta lisäkustannuksia tämän asian osalta.

Driftingiin vaikuttavat sarjojen säännöt, lajisäännöt sekä tekniikkasäännöt

Tutustu sääntöihin osoitteessa: https://www.autourheilu.fi/saantokirja/