Uutiset

RADALLE.com Ahvenistolla 22.5.2005 SUNNUNTAINA!

18.5.2005





Sunnuntaina 22.5.2005 täyttyy Hämeenlinnan moottorimonttu autoista, moottoripyöristä ja ennenkaikkea innostuneista harrastajista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tuo 22.5. tapahtuma ei ole suinkaan viimeinen tapahtuma Ahvenistolla vaan RADALLE.com kauteen 2005 mahtuu tämän lisäksi viisi muutakin Ahvenistoa!




Isompi kuva


Edellinen tapahtuma Artukainen oli jälleen jymymenestys lyöden aikaisemmat kävijäennätykset kirkkaasti lähes 4000 kävijällä. Kun kauden ensimmäinen Ahveniston tapahtuma alkaa, kävijöiden määrää ei uskalla edes arvailla!

Alhaalla kuvia edellisestä Artukaisten tapahtumasta:















Tulevana 22.5. Sunnuntaina Ahvenistolla ajetaan jälleen radalla, joka tarjoaa haastetta ja hienoja hetkiä kevyemmän luokan kalustollekin. Ei siis kannata hukata mahdollisuutta tutustua turvallisesti nopean ajon saloihin ja ennen kaikkea oman auton tai moottoripyörän ominaisuuksiin erilaisissa tilanteissa. Kilpailemaanhan radalle ei mennä, vaan nimenomaan harjoittelemaan omalla ajoneuvolla ajoa.





Jos rata-ajo ei vielä kiinnosta, niin kannattaa kuitenkin käydä sisäänpääsymaksuun kuuluvalla rataan tutustumiskierroksella! Tällöin autossa saa olla väkeä sen minkä laki sallii, eikä kypäriä tarvita. Silloin ajetaan normaaleja tieliikennenopeuksia johtoauton perässä ja tutustutaan tähän eteläisen Suomen asfalttihelmeen! Ehkäpä talven aikana kipinä itsenäisestä ajosta leimahtaakin jo liekkiin ja ensi kesän ratapäiväavauksessa istut ratin takana kypärä päässä odottamassa lähtölipun heilahdusta?

Rata-ajon lisäksi on tarjolla myös mies miestä (tai henkilö henkilöä) vastaan kiihdytystä aivan yleisöalueen vieressä. Voit siis seurata aitiopaikalta, kun reaktionopeudet ja auton voima lyödään asfalttiin Ahveniston avaustapahtuman innolla. Eikä unohtaa sovi kaksipyöräisiä, joissa puuttuvat renkaat korvataan räjähtävällä kiihtyvyydellä!

Tänä vuonna ei kiihdytyssuoran varteen hiekkarinteelle saa enää nousta katsomaan kiihdytystä, mutta hyvä vaihtoehtoinen kiihdytyksen katsomispaikka löytyy lähtöalueen tornin vierestä.





Tapahtuma-alueella luodaan viimeiset silmäykset kalustoon, jota on hartaudella rakennettu. Työtunteja ei ole laskettu, kun nämä menopelit ovat saaneet uutta ilmettä itse rakennetuista tai ostetuista osista.





Renkaatkin lienevät monilla nähneet jo parhaat päivänsä ja uudet odottelevat kuumeisesti vanteille pääsyä. Kannattaako vanhat viedä kierrätykseen? No ei! Ne kierrätetään burnisalueen katuun - ja tyylillä!





Radalle.comin tapahtumissa ei katse osu aina pelkkään metalliin tai lasikuituun. Kauniit Radalle.com-babet ovat jälleen paikalla valitsemassa suosikkejaan autoista, moottoripyöristä, kuskeista ja ennen muuta ilahduttamassa kaikkia kävijöitä iloisilla hymyillään! Seuraa kaunokaisille pitää myös näiden tapahtumien "radioääni" Jorma Pulkkinen! Ellei sitten satu olemaan juuri syömässä maistuvaa lounasta, jota on myös tarjolla kahvin ja pullan ohella.

Aikataulu noudattaa tuttua kaavaa burniksia lukuunottamatta, jotka ovat entuudestaan tutussa paikassa:

klo 10.30 Portit avataan yleisölle
klo 11.00 tapahtuma alkaa, ilmoittautumiset ja kulkuneuvojen ratakatsastukset aloitetaan
klo 11.00 Autot radalle
klo 11.40 Moottoripyörät radalle
klo 12.00 Kaikille vapaa rataan tutustuminen
klo 12.30 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua yksitellen, ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 12.40 Moottoripyörät radalle
klo 13.00 Kiihdytys (Autot+Moottoripyörät)
klo 13.45 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua yksitellen, ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 14.00 Autot radalle
klo 14.40 Moottoripyörät radalle
klo 15.00 Autot radalle
klo 15.40 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua yksitellen, ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 15.30 Palkintojenjako/Näyttely
klo 15.40 Moottoripyörät radalle
klo 16.00 Autot radalle
klo 17.30 BURNIS varikko- alueella (Autot tai mp:t voivat osallistua yksitellen, ilman erillistä ilmoittautumista)
klo 18.00 Rata sulkeutuu

Ei siis todellakaan kannata jäädä kotiin, kaikki kaveritkin ovat Sunnuntaina 22.5. Ahvenistolla! Tervetuloa!


Ajo-ohjeet:
Ajo-ohje Helsingin keskustasta Hämeenlinnaan:

http://kartat.eniro.fi/query?what=routeform

Mistä Mannerheimintie 16 Helsinki
Mihin Kaivokatu 1 Hämeenlinna

Ajo-ohje Hämeenlinnassa Ahvenistolle:

http://kartat.eniro.fi/query?what=routeform

Mistä Kaivokatu 1 Hämeenlinna
Mihin Poltinahontie 45 Hämeenlinna