Uutiset

Eemi Härmä – sekunneissa driftingin pariin

Drifting DriftingSM Artukainen Pro2

29.4.2018

Eemi kiinnostui driftingistä ollessaan katsomassa Lapualla kisoja ensimmäistä kertaa vuonna 2015. Kiinnostus syttyi niin voimakkaasti, että ensimmäinen kilpuri, Nissan ”Micra” Laurel, saapui pihaan nopeasti kisojen jälkeen. Auto oli hankittaessa hyvin varustettu, jolloin kuskin ei tarvinnut muuta kuin tankata auto ja lähteä radalle ajamaan! Historiaa autolla on ollut, nimittäin se on nähty myös Jouko Haanpään kilpurina.


Edelliskaudella Härmä nähtiin kolmantena sarjassaan, Pro2:ssa, ennen kauden finaalia Kemorassa, moottori ei kumminkaan toiminut kuin neljällä pytyllä jonka seurauksena Olli Markoff ajoi ohi. Tästä huolimatta Härmältä nähtiin upeita ajoja viimekaudella! Kuski kertoi myös suosikkihetkistään viimekaudelta: ”No kyllähän se aina kiva kisan jälkeen neljän parhaan joukossa seistä yleisön edessä niinkuin Botnialla. Tampereen SM oli myös hieno jo itse tapahtumana.

Nykyään kuskin nähdään ajavan Kristjan Salmre aka Sallun entisellä BMW 340:llä. Vaikka auto tulikin Laurelin lailla valmiina pihaan, tehtiin ja muokattiin siitä omanlainen. Erityisiä muutoksia ei autoon ole tulossa, sillä syksyllä hyväksi todetulla bemarin omalla v8:lla jatkuu tulevan kauden driftaukset. Moottoria on käytetty auki ennen testiajoja jotta on voitu katsoa sen kestävyyttä ensi kesälle. Kuskilla on aikeissa ajella ensikesänä mm. SM, RADALLE.com Pro sekä NEZ -sarjat.


Lisää kysyessämme tulevasta kaudesta kuski kertoi odottavansa eniten Vantaan SM -kisoja sekä Riikan NEZ -ajoja. Kysyessämme mitä tapahtumaa Härmä vähiten odottaa ensi kaudelta, hän mainitsi oikein hyvin että koskaan ei pitäisi mennä ajamaan paikkaan mistä ei itse pidä. Kauden tavoitteisiin kuskilla kuuluu SM:ssä kymmenen parhaan joukkoon pääseminen, muita tavoitteita hänellä ei juurikaan ole tulevalle kaudelle. Viimeisenä nousi kysymys, kuka kuskeista on suurin vastus sekä ketä Härmä pitää suurimpana esikuvanaan driftingin parissa. Kuski vastasi yksinkertaisesti: ”Molempiin on sama vastaus: kaikki.

Kiitos Eemi Härmälle haastattelusta! Toivottavasti saamme nähdä Härmän sekä BMW:n useissa RADALLE.comin tapahtumissa tulevana kautena!

Kansikuva © Mai Puttonen