Uutiset

Santzu Ja Skyline - Erottamattomat ystävykset

RADALLE.com Motopark Show & Shine Autonäyttely Autonäyttely showpark show&shine

19.8.2018

Monesti mielletään, että autoharrastelu olisi vain miesten juttu, mutta kyllä Santzun tarina on kerrassaan upea! Viimeisen kolmen vuoden aikana Skyline ja Santzu on nähty monessa eri tapahtumassa, kuten Motopark Festivaleilla 2018. Rata-ajoakin on tullu ajeltua, niin suoraan kuin kylkiedellä useammassakin paikassa. Nyt tätä autoa on kuitenkin panostettu enemmän näyttelypeliksi, kuin rata-autoksi. "Toki kyllähä tollakii johonkii kerkee ja saattaaha se ratakärpänen purasta millon vaa" Santzu kommentoi. Nyt on aika käydä heidän yhteistä tarinaa läpi.


 

Santzu päätti muutamia vuosia sitten, että seuraava auto tulee olemaan oikealta ohjattava, manuaali ja turbollinen. Pitkään nettiautoa ja muitakin markkinoita seurailtua löytyi kyseinen auto. "Haaveilin s15 silviasta, mut sitte ku toi ER34 tuli 4-ovisena vastaa, ni en voinu enää aatellakkaa muita." Santzu toteaa. Backwoods Customsin Markukselta auto haettiin kotiin Kajaanista asti. Matka oli melko pitkä, mutta kotimatkalla ajellessa ei väsyttäny ollenkaa uuden auton ratissa. Hetken Santzu antoi Skylinen olla sellaisenaan ja ihaili, kuinka hieno se oli hänen silmissään. ”Sit ku silmä alko tottuu, ni ”käyttis” vähä lähti projektoitumaa" Santzu valottaa.

 


Moottorina toimii vähän piristelty ja perus päivityksillä oleva RB25DET NEO ja aitoa japanilaista korisarjaa on muokkailtu hillitysti uniikimmaksi ja samalla hieman muodokkaammaksi. Sisustan äänentoistoa on päivitetty ja sisustaan lisätty silmään pistäviä yksityiskohtia, jotka korostavat auton JDM-henkisyyttä. 

Eräs kaunis aamu Santzu ajeli JDM-laitteellaan töihin ja polkaisi liikennevaloista reilummin kaasua. Hirveä räminä, kolina ja kolkatus."Voiku kiva päivä, auto rikki ja tietty sit ite iha masikses duunii. Vähä tuli pohdiskeltuu, et onks täs taas mitää järkee" Santzu kertoo. Hän oli aiemmin lupautunut Skylinellä hääautokuskiks seuraavana viikonloppuna. Hetken tutkimisen jälkeen, ongelma olikin vain pelkkä pakoputken läppäventtiilin sähkösolenoidi. "Mun auton siis saa hiljaseks nappii painamal, tai siis sai. Ei muuta, ku vähä kikkailee, hääväki saa ääntä ja kyllähä ääntä maailmaa mahtuu!" Santzu iloitsi. 

Kolmen vuoden aikana auto on muuttunut jokaiselle kaudelle. Ennen viimeisintä maalausta korisarja, kuin muukin kori on käyty kokonaan läpi. "Huomaahan siit vielki virheitä, mut ite ku tekee, ni tulee just sitä mitä sattuu tulemaa" Santzu kommentoi tulosta. Väri muuttu alku vuodesta juuri ennen American car showta, alkuperäinen hopea korvattiin oma sekoitelma violetinhopealla, jossa on huomattavasti enemmän efektiä. Maalaustarvikkeisiin Santzu sai sponsoriksi Pitkäjärven Auto-Osat Oy:n Mikkelistä. Myllytyksestä ja pinnoituksesta vastaa PP Detailing Kuopiosta. ”Maalari teki virheitä helmiäisen kans, et varmaan toi väri pitää viel vaihtaa ens kaudelle. Eikä toi auto oo viel lähellekkää sitä tasoo mitä haluisin, mut pikkuhiljaa sitä kohti. Nyt seuraavaks ois suunnitelmissa mm. vanteiden ostoo, värin vaihtoo, sisustan touhuumist ja kaikkee sellast pikkust hommaa" Santzu valoittaa tulevaisuutta.


Kuten aikaisemmin mainitsimme, Santzu ja Skyline oli mukana RADALLE.comin omassa autonäyttelyssä SHOW&SHINEssa Motopark Festival 2018:ssa. Halusimme kysyä hänen tunnelmia tapahtumasta. "Hyvä fiilis jäi, must Hannu järkkäs näyttelyn kivasti ja oli aina tavoteltavis jos tarvi kysellä jotai. Oli myös tosi kiva, ku ei ollu hirmu tarkkaa aikatauluu millon pitäis olla paikalla ja top10 pystikin lähti kotii viemisiks. Kokonaisuudessaan jäi jees fiilis!"

Santzu suositteee Show&Shine näyttelyä kaikille, jotka kokee autonsa yhtään kiinnostavaksi ja haluaa vähänkään esitellä sitä. RADALLE.com osaa arvostaa myös japsiautoja, eikä keskity huomioimaan pelkästään VAG -konsernin autoja, lisäks on kiva, että ei oo vaan alusta ja vanteet meininkii. "Mä oon tuonu omani, koska rakastan moottoriurheiluu ja onhan se kiva siin sivus kertoo omast autost/käyä radallaki ajaa. " Santzu kuvailee tunnelmia tapahtumassa.


Kuvat: Santzu
Santzun tarinaa somessa: