Uutiset

Jääratakausi käynnistyy Botnialla lauantaina!

RADALLE.com Botniaring JÄÄRADALLE.com jääkarting

15.1.2019

19.1.2019 PERHETAPAHTUMA BOTNIARINGILLÄ

Tapahtuma avoinna kello 10 - 17

Jääratakiertueemme elämyksiä runsaalle joukolle jääratakuljettajia ja harrastuksen parissa viihtyville kannustajillekin. Suomen suosituin Jääradalle- kiertue jatkaa 19.1.Botniaringin moottoriradalla. 

Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla. Osallistua voit siis autolla, karting-autolla tai vaikkapa ralliautolla. Jääratapäivä vietetään Botniaringin moottoriradan takaosuuksilla, niin sanotulla uudella puolella 1650 metriä pitkällä jääradalla. Ohjelmassa on lauantaina mm. Liukkaan kelin ajoharjoittelua, autonäyttely, Jää-driftingiä, ja jäätimeattack sekä jääkarting. Päivän ohjelma tarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle. 

Liukkaan kelin ajoharjoittelu. Suomessa kelit ovat talvisin useasti liukkaat ja varsinkin etelä-Suomessa liukkaus tulee yleensä yllättäen. Näihin yllättäviin tilanteisiin voi varautua esimerkiksi seuraamalla säätiedoituksia, mutta normaalissa tieliikenteessä sattuvaan yllättävään tilanteeseen voi oikeasti varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Staffimme huolehtii turvallisuudestasi harjoittellessasi. Oman turvallisuutesi takia koulutettu Staffimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Olemme varanneet paikalle myös ammattitaitoista ensiapuhenkilökuntaa pahimman varalle. Muistathan, että radalla on kypäräpakko. 

Kun autoissa on nopeuseroja, varsinkin vetotavasta riippuvia, ovat ajovuorot jaettu eri nopeusryhmiin. Nopeammalla ajovuorolla ajavat käytännössä nelivetoiset sekä nopeammat etuvetoiset. Hitaammat ovat sitten takavetoisille hitaammille autoille leveää nautiskelua varten.

Radalle menevillä autoilla täytyy olla nesteitä läpäisemätön pressu allaan varikolla olon ajan.

Renkaat. Renkaiksi soveltuvat tieliikenteessä sallitut nasta- ja kitjarenkaat. Rata on rakennettu jäädyttämällä Botniaringin normaalin radan päälle, joten piikkirenkaat ovat mahdottomia.

Jäätimeattackon timeattackin mielenkiintoinen talvimuoto. Laji on leikkimielinen ja siinä kilpaillaan 2- ja 4- vetoiset omissa luokissaan. Jäätimeattackiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan katulaillisilla renkailla vartustetun autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä! 

RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit.

Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella. Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytää osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä jotta tapahtuma saa luvat viranomaisilta seuraavaksikin talveksi. 

Jäämyös jatkobileisiin! Jatkobileet järjestetään hotelli Jurvassa huippu DJ:n ja porukan seurassa! Jurvasta saat myös hotellihuoneen aivan älyttömän edullisesti, 60€ / viikonloppu!. Kutsupa siis kaikki kaiverisi mukaan. Bileet starttaavat kello 22.00. Tule viihtymään samanhenkisten kanssa

NÄIN TOIMIT, JOS HALUAT AJAA TAPAHTUMASSA:


Huom! Ajoharjoitteluautojen alla tulee varikolla olla öljynimeytysmatot! Mattoja myydään info -pisteessä 

RATA-AJO harjoittelu 40e
ILMOITTAUDU ja maksa Info-pisteellä
Kypäräpakko! Oma Kypärä mukaan. Hyväksytty kypärä, esim. mopokypärä käy. Autot katsastettu, vakuutettu, teknisesti kunnossa. Max 2 henkilöä per auto.
Yhdellä ajokerralla suositeltava maksimi kierrosmäärä on noin 5–10 kierrosta, jonka jälkeen varikolle jäähdyttelemään.

OHJAAJAKOKOUS
Pakollinen kaikille radalla ajajille. (Käytävä ennen ajoa.) Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä. Ohjaajakokouksessa käydään läpi radalla ajamisen perusteet ja säännot. Näin kaikki ajajat tietävät yhteiset pelisäännöt.

KATSASTA AUTOSI ennen radalle menoa!


LIPPUMERKIT

Ruutulippu: maalilippu, kierros loppuun ja varikolle
Punainen: vaara, keskeytä ajo, palaa varoen varikolle
Keltainen: vaaratilanne, onnettomuus, aja varovasti
Musta: aja varikolle, puhutteluun

AIKATAULUT ja hinnat tapahtumasivultamme www.radalle.com/tapahtumat

Muut RATAPÄIVÄT:

9.2. Hyvinkää
23.2 Pukkila