Uutiset

Lajiesttelyssä JääTimeattack

RADALLE.com JÄÄRADALLE.com jäätimeattack

8.2.2019

Lajiesttelyssä JääTimeattack

 

JääTimeattack:issa haetaan nopeinta kierrosaikaa jääradalla kesäisen Time attackin tavoin. Laji on tehty ajettavaksi katulaillisilla autoilla siviilirenkain. Jäätimeattackissa pääset hauskanpidon varjolla vertaamaan itseäsi muihin kuljettajiin, autoasi toisiin autoihin sekä olosuhteita toisiin. Suoritukset ajetaan aina yksilösuorituksina. JääTimeattackia ajetaan RADALLE.com jääratatapahtumissa.

Ajanotto hoidetaan pääasiallisesti MyLaps -ajanottojärjestelmällä siellä missä se on vain mahdollista. Korvaavina ajanottojärjestelminä käytämme rfid -tarroihin perustuvaa ja tilanteen niin vaatiessa mittaamme ajat käsikelloilla kokeneiden ajanottajien toimesta. Ajanottojärjestelmässämme toimii kaikkien omat transponderit aina x2 -pondereihin asti. Mikäli sinulla ei ole omaa transponderia, voit vuokrata sen edullisesti kilpailupaikalta. Mikäli olet kiinnostunut järjestämään tapahtuman, johon tarvitset ajanottoa, ota yhteyttä Teppo Laukkaseen 0440303066, teppo@radalle.com

 

JääTimeattackiin voit osallistua millä tahansa katsastetulla tieliikennekelpoisella autolla. Auton vakuutusten tulee olla voimassa. Jäänpäällä nopeimpia ovat perinteisesti pienet ja kevyet autot, isommissa autoissa ajonhallintajärjestelmät auttavat vauhdin keräämisessä. Auto, jolla osallistut, voi siis olla ihan tavan kauppakassi tai tehokkaampikin harrastepeli. Autot ovat jaettu eri luokkiin vetotavan mukaan, koska eri vetotavoilla on iso merkitys jäänpäällä ajaessa. Auton tulee olla peruskunnoltaan kohtalainen, esimerkiksi jarrunesteet ja öljyt on hyvä tarkistaa ennen ratapäiville lähtöä. Haluamme pitää ympäristöstä huolta myös radalla, joten autot eivät saa vuotaa mitään nesteitä ja varikolla on pidettävä auton pinta-alan kokoista pressua auton alla. Muistathan tyhjentää autosi kaikesta irtotavarasta ennen turvakatsastukseen tuloa.

Autot turvakatsastetaan ennen radalle menoa. Katsastuksessa tarkkaillaan vuotoja, tarkistetaan mm. turvavöiden toiminta sekä penkin kiinnitys.

 

Renkaiksi kelpaa mitkä tahansa tieliikennelailliset renkaat, suosittelemme kuitenkin nastarenkaiden käyttöä. Renkaat ratkaisevat radalla merkittävästi, joten suosittelemme laadukkaita nastarenkaita. Huomaathan että jääradalla pieninkin kilpailu kypärä päässä on aina hauskaa joten kannattaa kokeilla myös edullisemmillakin renkailla, vaikka niillä ei välttämättä voittoa voi tavoitellakaan.

Jäätimeattackia voi ajaa RADALLE.com jääratatapahtumissa, tarkista seuraava tapahtuma kalenteristamme www.radalle.com

 

Kuljettajalla on oltava vähintään E-hyväksytty kypärä suoritusten aikana. Meillä on rajallinen määrä vuokrakypäriä, mikäli et omista omaa. Kuljettajalla on hyvä olla jalassa kengät, jotka eivät lipsu polkimilta. Suosittelemme myös hanskojen käyttöä.

 

Autossa ei voi olla kyydissä ketään suorituksien aikana. Muulloin ratapäivillämme saa olla kyydissä.

 

Hyvän kilpurin saa nettiautosta alle tonnilla tai voit osallistua ihan millä tahansa autollasi. Budjettia täytyy varata matkoihin ratapäiville, polttoainetta päivän aikana kuluu 20-150€ riippuen auton polttoainekulutuksesta sekä ajomääristä. Ratapäivän maksut ovat noin 60-90€. Pitkän matkan tapahtumissa voi varautua yöpymiseen sekä illanviettoon samanhenkisen porukan kanssa.

Päivä alkaa kun saavut tapahtumapaikalle. Ensimmäisenä käyt joko ilmoittautumassa tai rakennat itsellesi varikkopaikan.

Ennen varsinaista suoritusta pidetään ohjaajakokous, jossa kerrotaan ajanoton sijainti, kerrataan lippumerkit sekä käydään läpi päivän kulku. Ohjaajakokouksen ajankohdan saat selville joko aikataulusta tai infopisteestä kysymällä. Seuraa myös kuulutuksia päivän aikana.

Mikäli mahdollista ajanottoa pidetään päällä koko päivän, jolloin autot saadaan superlapille nopeusjärjestykseen. Lajittelun mahdollisuudesta kerrotaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Superlap, eli varsinainen kilpailu, ajetaan yhden kierroksen kilpailuna ja niitä voi olla kaksi kappaletta. Superlapin vaiheet ovat lämmittelykierros, nopea kierros sekä jäähdettelykierros. Autot päästetään radalle lämmittelykierrokselle noin kymmenen sekunnin välein ja kuljettajan tehtäväksi jää hakea sopiva eteäisyys edelläajavaan kuljettajaan. Kaasu kannattaa painaa pohjaan hyvissä ajoin ennen nopean kierroksen alkua. Nopealla kierroksella kaiken pitäisi sitten osua nappiin; hyvä lähtö, auton säädöt kohdillaan sekä oikeat ajolinjat. Nopean kierroksen alkamisen merkkinä näytetään vihreää lippua ja päättyminen osoitetaan ruutulipulla. Lämmittelykierros sekä jäähdyttelykierros ovat vajaita kierroksia.

Mikäli Superlappeja ajetaan kaksi kappaletta, kierrosaikoja vertaillaan toisiinsa ja paras jää voimaan. Palkinnot jaetaan Superlapin aikojen perusteella.

Säännöt

  • luokat 2wd ja 4 wd

  • renkaat, auton vakiorenkaat, tieliikennehyväksytyt, nasta- tai kitkarenkaat

  • auto, katsastettu ja vakuutettu vakio tai tieliikennesääntöjen mukaan viritetty auto.


 

Imoittautuminen tapahtuu paikan päällä joko info-pisteeseen tai kilpailutoimistoon. Ilmoittautumismaksu on ratamaksun maksaneille 20€ ja sen päälle lisäksi mahdollinen ponderi- tai rfid-tarravuokra

 

Lisätiedot lajista ja tapahtumista Teppo Laukkanen, 0440303066 teppo@radalle.com

Kuvista kiitos Jouni Niemi!