Uutiset

Jääratatapahtumamme Hyvinkään reissuraportti

RADALLE.com JÄÄRADALLE.com RadalleUA Hyvinkää

12.2.2019

Hyvinkään Vauhtipuistossa järjestettiin jääratapäivät 9.2.2019. Viikolla pyörineet sääennusteet saivat hikipisaran nousemaan järjestävän porukan ohimoille; pelko tapahtuman peruuntumisesta nousi päivä päivältä. Järjestäjä kävi tarkastamassa jäärataa loppuviikosta tiuhaan tahtiin, ja radan kunto näytti loppuun asti hyvältä, joten tapahtuma päätettiin pitää. Huonoista sääennusteista huolimatta rata oli lauantaina erinomaisessa kunnossa, ja lämmin keväinen sää houkutteli paikalle suuren määrän sekä osallistujia että yleisöä.

Jääkarting-kuskeja oli paikalla huimat 30 kappaletta. Jääkartingissa kisattiin Junior & Standard-luokissa sekä Ice Super & Junior Super-luokissa. Omalla autolla ajoon osallistui yli 70 autoa, ja ajovuorot jaettiin taka- ja nelivetoisten kesken. Näin kaikki pääsivät nauttimaan radasta omissa vauhtiluokissaan. Tapahtumatarjonta soveltui myös perheen pienimmille, joten perheitä oli saapunut paikalle sankoin joukoin nauttimaan moottoriurheilusta ja tutustumaan lajeihin sekä kalustoon.

 

Viime talvena RADALLE.com lajikattaukseen liittynyt Jääkarting on erittäin edullinen sekä hauska tapa harrastaa autourheilua talvisin. Uutuutena yleisön pyynnöstä tähän tapahtumaan tuli uusi luokka: Super Junior, johon kuljettajat (7-vuotiaasta ylöspäin) voivat osallistua millä tahansa rungolla. Jääkartingin osuuden tapahtumassamme vetivät konkarit Jarkko Peräkivi, Petri Sääksilahti, Hanna Lehtomaa sekä Teppo Laukkanen.

RADALLE.com tapahtumat eroavat radan normaaleista ajopäivistä niin, että radalla on palveluna järjestetty hinaustoimintaa, sekä lippumiehiä valvomassa ja varoittamassa mahdollisista radalla olevista esteistä ja tilanteista. Hyvinkään tapahtumassa radalla oli päivän aikana jonkin verran penkaanajoja ja hinauskalustollamme riitti puuhaa. Radalla pelastus- ja hinaustoiminnasta huolehtivat Vantaan VPK, 013.graphics Marek Laur, Erihinaus sekä huipputaitava driftingkuljettaja Niko Määttälä Kokkolasta.

Tapahtumassa nähtiin myös ihmisiä autourheilun huipulta. Kalle Rovanperä kävi kokeilemassa Osallistu Omalla Autolla -ajovuoroja lipunmyynnistä Vastaavan Maria Laakson kanssa, Marian piristävän vihreällä BMW 316G -autolla. Laakson bemarin käyttövoimana on, vähän jopa poikkeuksellisesti, biokaasu. Auto toimi radalla hienosti ja kaksikolla oli erittäin hauskaa. Myös Mika Salon poika bongattiin varikolta.

 

Lippupisteillä vieraili kesäisestä TimeAttackista tuttu kilpailunjohtaja Teemu Nieminen, joka luotsasi myös JääTimeAttackin läpi. JääTimeAttack on pikkuhiljaa nostanut päätään hauskana talviurheilulajina, ja tällä kertaa kilpailuun osallistui reilut 20 kuljettajaa. Järjestäjän ajatuksena oli vetää oma ajanottokaapeli radan jäähän, mutta lauha viikko teki tuosta suunnitelmasta toteuttamiskelvottoman. Varavaihtoehtona järjestäjä kävi kaivamassa metrisestä hangesta arpapelillä radan oman ajanottosilmukan esille ja testaamassa sen toiminnan päivää ennen tapahtumaa. Ongelma tällaisessa on, että radan omat silmukat ovat kaivettu radan alle, ja sen lisäksi siinä on normaalitilanteeseen verrattuna jääkerros päällä. Pikainen testi osoitti 80 kilometrin tuntinopeudella, että silmukka toimii, vaikka häiriöitä oli lähes raja-arvon maksimin verran. Tästä syntyi päätös, että tällä järjestelyllä mennään sekä karting- että TimeAttack -kilpailut. Kartingissa tuo ajanotto toimi esimerkillisesti, mutta valitettavasti pari TimeAttack autoa sai kehnosti aikoja ja tällaisen pikaisen kilpailun formaatissa asioille ei oikein voi mitään. Tulevaisuuden kehitysideaksi jäi toteuttaa ajanottosilmukka samalla tapaa kuin se tehtiin jääratapäivillämme Botniaringillä. Eli mennään hyvissä ajoin pakkaskeleissä jäädyttämään oma silmukkamme tuonne sekä ohjeistetaan kuljettajia vielä enemmän transponderien kiinnityspaikasta.

Lauantain tapahtumassamme jaettiin palkinnot parhaille näyttelyautoille ja babeille, sekä Jääkartingin ja JääTimeAttackin voittajille. Kaikki palkitut löydätte tulosuutisesta.

 

TimeAttackin kaksivetoiset voitti Björn Blomqvist ja nelivetoiset vei jo ehkä enemmänkin rakenneltu Audi, ratissaan Pasi Kellokumpu.

RADALLE.com BABEs oli jälleen näyttävästi edustettuna tapahtumassamme. Ennen tapahtumaa oli järjestetty yleisöäänestys Facebookkiin RADALLE.com BABEs -sivuille. Yleisön suosikiksi nousi Mirka Elo. Mirka nappasi myös BABE I tittelin samalla.

 

Näyttelyautoja oli paikalla kiitettävästi, joista arvovaltainen raatimme valitse kolme RADALLE.com tunnustuksen arvoista autoa.

Kelit tällä hetkellä jatkuvat keväisinä, mutta pakkasia on vielä luvassa. Tällä hetkellä katsomme toiveikkaina kohti seuraavaa tapahtumaamme, joka ajetaan Pukkilassa sijaitsevalla Kantelering-jääradalla. Radan on suunnitellut moottoriurheilulegenda Marko Haverinen.

Tapahtumasta kiitos kävijöille, kuljettajille, karting-kuljettajille, Hyvinkään Vauhtipuistolle ja ennen kaikkea meidän osaavalle ja aina niin ihanalle RADALLE.com Staffille! Kuvista Kiitos Kimmo Mäkiselälle, lisää hänen kuviaan löydätte hänen sivuiltaan

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin pysyt ajantasalla autoharrastuksen sydämessä.