Uutiset

20.8. KEMORALLA nähdään hienoja autoja sekä nopeita..

16.8.2005

..moottoripyöriä!


Rallit on tältä vuodelta takana ja siirrytään soralta takaisin pikipohjalle, eli Kemoran moottoriradalle. Jyväskylässä kumi valitti hiekkatiellä kun Markus vei voiton ja tunnelma oli mitä letkein, joten siitä on hyvä jatkaa. Edellinen tapahtuma Kemoran radalla viime vuonna 2004 olikin ennätyssuosittu! Kemora 2005 RADALLE.com pistää paremmaksi! Muunmuassa läheisestä Huhtaniemen mökkikylästä on viikkoja etukäteen kaikki mökit varattu.

Kemoran moottoriratahan on -87 remontoitu upea moottorirata Vetelin tuntumassa, valtatien 13 varrella. Parkkitilaa riittää varmasti kaikille renkaiden lukumäärään katsomatta!

Ajo-ohjeen saa Kemoran moottoriradalle parhaiten laittamalla kohteeksi Veteli ja lähtöpaikaksi sitten sen paikan, josta olet paikalle tulossa. Tässä linkki reittihakuun:

http://www.keltaisetsivut.fi/cgi-bin/gwi679/gSks/gwx/?model=indexframe.gws&page=route








Paikalla on myös silmänruuan lisäksi luonnollisesti syötävää ja juotavaa tasokkaasta rataravintolasta, jonka terassilta voi katsella ajosuorituksia haastavassa varikkokaarteessa.

Päivän mittaan myös kiihdytellään. Nyt voit testata, onko kesäloma viennyt parhaan terän, vai irrotaanko viivalta vanhaan malliin?

Mukana on myös burnista, josta saatiinkin Ahvenistolla viime viikonloppuna 13.08. melko maukasta esimakua! Vähän on kuulunut lupailua, että Ahvenistolla vasta treenailtiin, saapa nähdä..

Tapahtuman juontajana toimii vanha kunnon vauhtipersoona Jorma Pulkkinen!





Kaikki ajelu on tarkoitettu sekä autoille, että moottoripyörille. Muista vain kypärä, ajokortti ja tieliikennekäyttöön katsastettu kulkupeli. Autoon sopii yksi matkustajakin, mutta ei mitään irtotavaraa sisälle tai edes takakonttiin. Ja tosiaan, et tarvitse kilpuria voidaksesi nauttia rataharjoittelusta. Omalla autolla rata-ajo antaa valmiudet hallita auto yllättävissä tilanteissa normaaliliikenteessä. Harjoittelumahdollisuudet kannattaa siis hyödyntää!

Tapahtuman alustava aikataulu:

Aikataulu noudattaa tuttua kaavaa burnis/kikkailualuetta lukuunottamatta. Aiheisiin liittyvää toimintaa voi suorittaa burnispaikalla. Autoilijat omaan vapaaseen tahtiin, kypärää ei vaadita. Moottoripyöräilijät aina kypärät päässä myös burniksessa:


klo 10.30 Portit avataan yleisölle
klo 10.50 Ohjaajakokous Autot + MP infopisteessä

klo 11.00 tapahtuma alkaa, ilmoittautumiset ja kulkuneuvojen ratakatsastukset aloitetaan
klo 11.00 Autot radalle (40min)
klo 11.40 Moottoripyörät radalle (20min)

klo 12.00 Kaikille vapaa rataan tutustuminen (40min)
klo 12.00 Ohjaajakokous Autot + MP infopisteessä
klo 12.40 Moottoripyörät radalle (20min)

klo 13.00 Autot radalle (20min)
klo 13.20 Kiihdytys (40min Autot+Moottoripyörät)

klo 14.00 Autot radalle (30min)
klo 14.00 Ohjaajakokous Autot + MP infopisteessä
klo 14.30 Moottoripyörät radalle (30min)

klo 15.00 Autot radalle (30min)
klo 15.30 Palkintojenjako/Näyttely
klo 15.40 Moottoripyörät radalle (35min)

klo 16.15 Autot radalle (1t 45min)
klo 18.00 Rata sulkeutuu


Vaikka et haluaisi radalle mennä, on paikalla totuttu näkemään mitä upeimmin rakennettuja kulkupelejä! Ja jos ei ulkonäköä, niin ainakin sympatiaa omistajiensa silmäteristä löytyy lähes aina. Jos ei kuminkäry tai bensankatku pistä aivastelemaan, niin tämä tapahtuma on juuri sinulle!


Aktiivistaffeille mökkiyöpyminen kustannetaan perjantai-lauantai väliseksi yöksi RADALLE.comin puolesta. Alustavasti on varattu kuusi kuudenhengen mökkiä. Lauantai – Sunnuntaiyöksi olisi tarkoitus jäädä Staffiporukalla myös radan tuntumaan ottamaan jälkimakua Suomen kesästä. Saunat ovat varattuina staffille joka päiväksi ja jokeenkin voi pulahtaa, jos siltä tuntuu. Kannattaa varata yöpymisvälineitä telttaa ja makuupussia sillä 6-mökkiä ei riitä, jos ei ollut jo perjantaina varaamassa omaa la-su yöpymispaikkaa, kasauksen merkeissä.

Kemoran moottoriradan sivustot löytyvät osoitteesta: http://www.kemora.fi.