Uutiset

TimeAttack Finland - Suomen nopeimman rata-auto sarjan ilmottautuminen avattu!

RADALLE.com Timeattack RadalleUA

2.4.2019


TimeAttack, tuo suomen nopeimpien koppiautojen ratasarja valtaa taas Suomen moottoriradat. Kaudella 2019 ajetaan 5 osakilpailua, joista kaikista sarjaan ilmottautuneet kuljettajat saavat sarjapisteitä. Poiketen aikaisempiin vuosiin, tällä kaudella ei ole ONE MORE TIMEa tai SHAKEDOWNia. 


Niille, joille TimeAttack on lajina vieras, kyseessä on suomen tuorein rata-autoilusarja. Tavoitteena on ajaa yksi mahdollisimman nopea kierros, niin katu- kuin kilpa-autoilla. Lajin hienous piilee siinä, ettei pelkästään nopeus ei riitä, vaan vaaditaan myös virheettömyyttä. Yhden kaarteen epäonnistuminen voi maksaa pari sekunttia kierrosajasta ja tämän seurauksena menettää kärkisijoituksen.


Luokkia TimeAttackissä on 3: CLUB, MODIFIED ja UNLIMITED:

Club on katuauto luokka. Clubiin pääsee mukaan ihan tavallisella käyttöautolla tai hieman viritellä (ohjelmoitu, alustasarja, sporttirenkaat yms.) harrasteautolla. Clubissa ei vaadita turvakaaria, mutta vastaavasti radan nopeutta hidastetaan keinotekoisilla shikaaneilla.

Modified on viritetyille katuautoille sekä rata-autoille. Modifiedissa onkin tarkoitus mittaa, kenen vehkeet on kaikista kovimmat. Modified luokka on varmasti halvin tapa harrastaa tosissaan kilpailemista täysimittaisella radalla.

Unlimited on sanojensa mukaisesti lähes vapaa. Auton tulee kuitenkin pohjautua sarjavalmisteiseen autoon sekä FIA vaatimukset täyttävät turvavarusteet on löydyttävä autosta sekä kuljettajalta. Unlimited autot ovatkin viimeaikoina lyöneet koppiautojen ennätyksiä rikki lähes jokaisella suomen asfaltti radalla.


Sarjailmottautuminen on avattu RADALLE.com sivulla, klikkaa tästä päästäksesi siihen! 

 

Kilpailunumerot jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.