Uutiset

BMW Xtreme NEZ Motoparkissa nyt viikonloppuna!

25.7.2019

BMW Xtreme NEZ -osakilpailu ajetaan tapahtumassamme Motoparkissa tulevana viikonloppuna. 

RADALLE.com toivottaa avosylin Bemarien näyttävät lähdöt tapahtumaamme rikastuttamaan ohjelmatarjontaamme radan puolella. Uusittu ratatapahtumaformaatti antaa hyvin tilaa reilulle rata-ajalle niin autoharrastajille, kiihdyttäjille kuin kilpa-ajajillekin, summaa RADALLE.com:in promoottori AkinaattoRi Salmela. Tulemme viikonloppuna julkaisemaan myös ensivuonna toteutuvan Trackweekin ajankohdan. 

BMW:t radallemme ajatus lähti lajia luotsaavan Kari Gröntahlin yhteydenotosta kilpailutoimintaa vetäville Teppo Laukkaselle ja Rauli Kärjelle. Teppo ja Kari hioivat formaattia ja idea oli valmis esiteltäväksi tarvittaville tahoille. Ainoaksi ongelmaksi muodostui arkipäivien tiukka ympäristölupa, johon emme saaneet joustoa viranomaisilta, mutta Gröntahl sai järjestettyä ylimääräistä harjoitusaikaa torstailta, muuten kaikki on mennyt tähän mennessä nappiin ja odotamme kunnon showta ja tiukkaa kisaa Teppo Laukkanen summaa. 

BMW Xtremet ovat pääasiallisesti turvavarusteltuja vakioautoja, joilla voi kaksikin kuljettajaa ajaa. Viikonlopun formaattiin kuuluu kahdet aika-ajot, kaksi lyhyttä kilpailulähtöä sekä 45 minuutin mittainen lähtö. Lähdöt ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Voimassa oleva rataennätys: 

Virtasalmi 25.05.2013 Olavi Suono 01:40.671

 

Sarjatilanne ennen RADALLE.com:in järjestämää osakilpailua:

1. 57 Gert Jugala EST           
2. 50 Marko ja Santtu Rantanen
3. 50 Juha Huhtala-Juho Siekkinen
4. 42 Markus Tirkkonen
5. 30 Kai Eklund - Olli Jalonen
6. 26 Tomi Sundström-Roope Sundström
7, 25 Jesse Lintumäki-Jussi Kuusiniemi
8. 24 Sven Karuse
9. 17 Jonne Rautjärvi
10. 12 Kaj Nurminen-Jyrki Salovuori
11. 12 Mario Rinaldo
12. 9 Asko Tuuppanen-Juho Hietanen
13. 0 Thomas Granbacka
14. 0  Pekka Lintumäki

Tutustu lajiin tästä: http://www.xtremerace.fi/